Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Namaaksites bedrieglijk echt'

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan slachtoffer  worden van een phishingaanval en een leeggeroofde bankrekening. Dat stelt de Consumentenbond na een test. Hoe herken je phishing en wat kun je ertegen doen? De belangenorganisatie voert deze week een campagne over deze vormen van fraude.

Phishing websites zijn voor de gemiddelde gebruiker moeilijk te herkennen. Dat het lastig is, blijkt uit de phishingquiz die door 3000 Nederlandse internetters werd gedaan.De Consumentenbond  liet 12 inlogschermen en e-mails zien met de vraag 'echt of nep?' 

Gemiddeld zaten de ondervraagden er drie van de tien keer naast. Slechts 4% zag van alle inlogpagina's en mails of ze echt of nep waren. Wilt u zelf de quiz doen? Deze staat op www.laatjeniethacken.nl, een campagnesite van de Consumentenbond voor veiliger internet.

Hier kunt u checken hoe goed u de echte en nagemaakte sites en mails van elkaar onderscheidt. Ook kunt u op de site een video bekijken over phishing. Daarnaast is er een checklist met tips om phishing te voorkomen.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.