Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw internetdomein voor mobieltjes

Leestijd: 1 minuut

Er is een nieuwe domeinnaam in het leven geroepen, genaamd .MOBI. Deze zogeheten 'top level domain' -het rechter deel van de domeinnaam na de punt- is speciaal bedoeld voor websites die kunnen worden bekeken op mobiele telefoons. 

Begin vorig jaar werd al een aanvraag voor een mobiele domeinnaam ingediend bij de ICANN, de organisatie die verantwoordelijk is voor internetnamen. Het voorstel kwam van Microsoft, Nokia en Vodafone en werd gesteund door Ericsson, de GSM Association, HP, Orange, Samsung, Sun, TIM en T-Mobile.
 
De ICANN gaat het mobiele domein nu invoeren. Het beheer van .MOBI laat de ICANN over aan een nieuwe organisatie, mTLD genaamd. De eerste .MOBI-domeinnamen zullen waarschijnlijk in de eerste helft van 2006 beschikbaar komen.

Bedrijven die zo'n domeinnaam aanschaffen, zijn verplicht een aantal richtlijnen van de mTLD te volgen bij het bouwen van de mobiele site. De organisatie wil hiermee garanderen dat de sites daadwerkelijk op mobiele telefoons kunnen worden bekeken.
 
"Het is van groot belang dat sites op alle mobiele telefoons goed worden weergegeven, zodat internettoegang niet afhankelijk is van het model telefoon", aldus een woordvoerdervan mTLD.

Bron: ZDnet
 

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.