Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw: prepaid mobiel internet van Simyo

Leestijd: 3 minuten

Simyo, het online mobiele merk van KPN voor prepaid bellen, heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd: Simyo Web to Go. Hiermee kun je prepaid internetten op je iPad, laptop of tablet, zonder dat je ergens aan vast zit. Sinds vorige week biedt ook T-Mobile prepaid mobiel internet, speciaal voor de iPad.

Trend
Met deze nieuwe dienst wil Simyo de markt van ‘internet onderweg’ openbreken en voor de massa bereikbaar maken. Die markt kenmerkt zich door contracten met lange looptijden* en hoge maandbedragen, aldus Simyo. Met Web to Go gaat de KPN dochter tegen deze trend in door het aanbieden van prepaid internet. Met Simyo Web to Go zit je nergens aan vast en betaal je alleen als je gebruikmaakt van de dienst.

Laagdrempelig
Simyo Web to Go is laagdrempelig en werkt op basis van prepaid webtegoed, vergelijkbaar met beltegoed bij prepaid bellen,  dat de klant online (automatisch) kan opwaarderen. Via Simyo.nl kan men op ieder gewenst moment het verbruik bekijken en instellingen beheren. Zodra verbinding wordt gemaakt maakt met internet, wordt € 4 van het webtegoed afgeschreven, waarna je 1 dag (24 uur) onbeperkt kunt internetten. Klanten die Web to Go regelmatig gebruiken kunnen een strippenkaart aanschaffen waarmee je 10 keer 1 dag (24 uur) online kunt voor € 2,50 euro per keer. De strippenkaart is 1 maand geldig. Het webtegoed is een half jaar geldig (update).

Aanbod
Simyo Web to Go is beschikbaar als sim only of in combinatie met een dongel. Beiden worden geleverd met 2 dagen onbeperkt internet (wat gelijk staat aan 8 euro webtegoed). Ter introductie biedt Simyo.nl de dongel aan voor 35 euro en de sim only variant voor 5 euro, de helft van de normale prijs. Prepaid Mobiel Internet is alleen in Nederland te gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van het 3G netwerk van KPN. De snelheid is 2 Mbps down en 384 kbps up voor de eerste 50 MB op een dag. Na 50 MB wordt de snelheid verlaagd naar 128 kbps down en 64 kbps up.

Ook voor de iPad
Web to Go wordt met een reguliere simkaart geleverd. In het derde kwartaal komt ook de microsimkaart beschikbaar. Gebruikers van de iPad kunnen de simkaart zelf kleiner maken. Zodra de microsimkaart beschikbaar is, kan de klant deze kosteloos omwisselen.

Online introductiecampagne
Voor Simyo Web to Go is een online introductie campagne ontwikkeld, gebaseerd op het bekende spelletje “Ik ga op reis en neem mee”. In deze campagne behoort de nieuwe dienst 'uiteraard' tot de standaard reisuitrusting.

* Nu de iPad verkrijgbaar is, komen Vodafone, KPN en Hi met maandabonnementen
 

Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.