Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuwe dienst: MSN Hotmail en Messenger SMS

Leestijd: 2 minuten

Met deze service kunt u als KPN Mobile/Hi abonnee berichten op de mobiele telefoon ontvangen en beantwoorden. U kunt zelf aangeven van wie en waarover u Hotmail berichten wilt ontvangen. Eenmaal aangemeld kunt u MSN Messenger zo instellen dat uw contacten direct berichten naar uw mobiel kunnen sturen en u deze kunt beantwoorden.

Let Op! Deze service is momenteel (juni 2002) alleen nog maar beschikbaar voor abonnees en prepaidklanten van KPN Mobile. Alleen abonnees kunnen er ook in het buitenland gebruik van maken. De nieuwe MSN-diensten zijn op alle GSM- en GPRS-toestellen te onvangen, dus ook op I-mode.

De nieuwe services MSN Hotmail en Messenger SMS maken gebruik van de wereldwijd actieve SMS-technologie. Bij gebruik van deze service, die bepaald niet goedkoop is, ontvangt men op de mobiele telefoon een melding zodra in het Postvak IN van MSN Hotmail een bericht binnenkomt dat aan de vooraf gestelde criteria voldoet. Voor inkomende SMS-berichten wordt € 0.25 in rekening gebracht. Als men dit Hotmail bericht op de GSM wil lezen, kan men een verzoek terugsturen per SMS, waarmee men kenbaar maakt de eerste 160 (of minder) tekens te willen lezen. Berichten die langer zijn, komen in aparte SMS-berichten binnen. De gebruiker bepaalt zelf of hij het volledige bericht mobiel wil ontvangen dan wel dat hij het via een vaste internetverbinding uitleest en beantwoordt. Elk verzoek om (meer) inhoud van een Hotmail bericht kost het gebruikelijke SMS tarief. Dit is afhankelijk van het type abonnement dat men heeft. De tarieven voor SMS zijn te vinden op de tarievenpagina van www.bellen.com.

Rekenvoorbeeld van de kosten van een MSN Hotmail en Messenger SMS:
melding op GSM met het onderwerp van het bericht, bijvoorbeeld "Morgen disco?"( € 0.25). Wil men meer weten, dan kan men aangeven dat men de eerste 130 tekens van het bericht wil lezen (SMS sturen afhankelijk van abo, bijv. € 0.22) Het ontvangen van deze 130 tekens kost vervolgens € 0.25. De totale kosten van dit voorbeeld bericht van 130 tekens op de mobiele telefoon zijn € 0.72.
 

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.