Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuwe provider Alice zonder vast contract

Leestijd: 4 minuten

   

Vandaag is Alice in de wondere wereld van Nederland gestapt.

Wie zaken doet met haar, hoeft niet bang te zijn jaren aan haar vast te zitten.  Je kunt namelijk op elk moment van Alice af. Wie is deze dame met welluidende naam?

Nee, niet Alice uit wonderland... Eindelijk eens een meisjesnaam voor een internet+bellen provider!

'Alice' is de naam die Telecom Italia en dochter BBned aan hun (ISP)dochter hebben gegeven. Zij opereert al langer in Italië, Duitsland en Frankrijk en is naar eigen zeggen sterk klantgericht. Zo werkt Alice zonder vast contract met een duidelijk aanbod zonder kleine lettertjes. In de drie grote Europese landen heeft de dochteronderneming al meer dan tien miljoen klanten.

Geen vast contract: elk moment opzeggen
Alice biedt voor 29,90 euro per maand onbeperkt internet tot 20 Mbps, een volledig telefonieabonnement, waarbij men zonder starttarief onbeperkt kan bellen naar alle vaste nummers in Nederland, en een grote gratis mailopslag van 10 gigabyte. Tevens 'Gigamail', een tijdelijke uploadruimte van bestanden tot 2 GB. Deze bestanden kunnen vervolgens 7 dagen gedownload worden. Verder zijn er geen aansluitkosten en het modem is gratis (in bruikleen), zoals de laatste tijd te doen gebruikelijk. Wie ook onbeperkt naar het buitenland wil bellen, kan dat bij Alice voor 19,90 euro per maand. Flatrate internationale telefonie wordt in 47 landen aangeboden, ook naar Suriname, de Antillen, Marokko en Turkije. Voor de laatste drie landen geldt een maximum van 500 minuten per maand. Voor de telefoniediensten gebruikt Telecom Italia ondermeer de diensten van dochterbedrijf Pilmo. Geheel ongebruikelijk, bijna uniek is het feit dat klanten geen vast contract aangaan en hun abonnement op elk moment kunnen opzeggen. Alleen Het Net van KPN kwam onlangs met maandcontracten, maar bij alle andere providers zit je één of twee jaar vast aan je abonnement.

Alice in TOP 10 op Internetten.nl vanaf 20 MB  
Volgens directeur Arthur van den Ende is dit product ook nog om een andere reden uniek in Nederland.  “Meer service providers bieden internet en bellen voor een prijs rond de 29,90, maar dan gaat het vaak om veel lagere snelheden, met een langdurig contract en/of een starttarief voor ieder telefoontje, wat aanzienlijk kan schelen op de rekening aan het einde van de maand." Dit is gewoon het scherpste aanbod volgens hem. Dat is niet helemaal waar, want Alice moet Abel voor laten gaan. De Friese internetprovider bezet met Totaal Max (€ 24,95) de eerste plaats op Breedbandgekte.nl wanneer je bij Internet+bellen op 'Snelste' sorteert. Ook staat Alice niet op de eerste plek in de TOP 5 goedkoopste breedbandpakketten vanaf 20 MB. Die toppositie is eveneens weggelegd voor Abel Telecom, maar bij deze provider moet je na een jaar wel veel meer betalen en wil je eraf, dan worden er afsluitkosten berekend. Dat is niet het geval bij de andere Top 5 spelers zoals Orange, Tele2 en Speedlinq. Concepts ICT (€ 27,50), die hetzelfde netwerk gebruikt als Alice, berekent ook afsluitkosten, omdat zij deze aan BBned moet betalen.

“Nederlander wil snelheid, kwaliteit en duidelijk aanbod"
Uit een onderzoek van NetPanel in opdracht van Alice naar internet blijkt dat mensen zich vooral ergeren aan storingen en trage verbindingen. Nederlanders zijn niet voor niks de Europeanen die online veel van hun netwerk vragen en veel gebruik maken van muziek en beeld en daarvoor is een goede breedbandverbinding onontbeerlijk, zo meldt het persbericht. Een andere grote ergernis (24% van de ondervraagden) is dat service providers nieuwe abonnees betere aanbiedingen geven dan bestaande abonnees, terwijl deze gebonden blijven aan het bestaande, veel duurdere contract. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat Nederlanders vaak niet weten of ze wel kunnen overstappen en afgeschrikt worden door het gedoe dat het oplevert. Van den Ende vindt het tijd voor een frisse wind in service provider-land en belooft overstappers kwaliteit. “Mensen die willen overstappen, zullen gecharmeerd zijn van een provider die het aandurft op kwaliteit te concurreren".

Beschikbaarheid 
Alice gaat over het netwerk van BBned met een dekking in Nederland van ruim 85%. Het breedbandnetwerk is primair gebaseerd op DSL-technologie en heeft koperen telefoonlijnen geschikt gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned, opgericht in 2000, bedient 30 procent van de zakelijke breedbandmarkt. Op de consumentenmarkt is het actief met  BBeyond en het onlangs overgenomen InterNLnet. 

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie