Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuwe tarieven KPN maakt bundels voordeliger

Leestijd: 3 minuten

Gisteren heeft KPN aangekondigd de tarieven van InternetPlusBellen aan te passen vanaf 15 januari volgend jaar en de tarieven van BelVrij op een later moment in 2011. Deze aanpassing is één van de meest opzienbarende tariefswijzigingen van de afgelopen jaren, niet in het minst omdat KPN als marktleider nogal wat klanten heeft die de gevolgen hiervan zullen merken. Hieronder laten wij zien wat deze tariefswijzigingen voor u kunnen betekenen.

BelVrij bundels veel voordeliger
De belangrijkste tariefsverhoging betreft het bellen naar vaste nummers, de kosten hiervan gaan van 4 cent per minuut naar 9 cent per minuut. KPN geeft zelf al aan dat het mogelijk is deze kosten af te kopen door gebruik te maken van de voordeelopties en op dit moment zouden 82% van alle InternetPlusBellen klanten dit ook al doen. Met deze voordeelopties is het mogelijk om voor een extra bedrag per maand gratis te kunnen bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Omdat de tarieven voor het bellen naar vaste nummers van 4 naar 9 cent per minuut omhoog gaat, is het straks veel voordeliger om hier gebruik van te maken:

Voordeelopties Tarief per maand Wanneer? Voordeel bij tarief 4 cent per minuut Voordeel bij tarief 9 cent per minuut
BelOnbeperkt Altijd € 10,- Altijd vanaf 250 minuten per maand vanaf 111 minuten per maand
BelOnbeperkt Avond&Weekend € 5,- Doordeweeks van 19:00 uur tot 08:00 uur en in het weekend vrijdag 24:00 uur tot maandag 08:00 uur vanaf 125 minuten in daluren vanaf 56 minuten in daluren

Let op: bij deze berekening is geen rekening gehouden met het starttarief van 10 cent per gesprek. Voor een advies op maat raden wij altijd het gebruik van de Belwijzer Internet + Bellen aan. Het is in ieder geval duidelijk dat zelfs voor klanten die weinig bellen naar vaste nummers een voordeeloptie toch een slimme keuze kan zijn.

Bellen naar mobiel
De tarieven voor bellen naar mobiele nummers gaan van 17,5 cent per minuut bij BelVrij en 16,5 cent per minuut bij InternetPlusBellen naar 9 cent per minuut. Waar veel mensen voorheen huiverig waren om met de vaste telefoon naar een mobiel nummer te bellen, is dit nu niet meer nodig. Overigens heeft KPN ook hier voordeelopties voor, namelijk BellenNaarMobiel (te gebruiken voor BelBasis of BelVrij klanten). Daarbij is het mogelijk om voor € 4,95 per maand of voor € 9,50 per maand 30 respectievelijk 60 minuten gratis te kunnen bellen naar mobiele nummers. Omdat je hiermee omgerekend nog steeds zo'n 16 cent per minuut betaalt, is het met tarieven van 9 cent dus volstrekt onvoordelig om daar gebruik van te maken. KPN laat weten deze bundel te heroverwegen op het moment dat de definitieve aanpassing van BelVrij bekend wordt gemaakt.

Bellen naar de voicemail
Dit wordt zonder meer duurder, namelijk van gratis naar 9 cent per minuut plus een starttarief van 10 cent. Overigens was het tarief al enige tijd 4 cent per minuut volgens de voorwaarden, maar heeft KPN deze nooit in rekening gebracht. Nu achten ze de tijd daar wel rijp voor, onder meer omdat het de laatste jaren ook voor mobiele abonnementen veel gangbaarder is geworden om te betalen voor de voicemail.

Bellen naar het buitenland
Ook dit is flink duurder geworden, de tarieven zijn in een aantal gevallen zelfs meer dan verdubbeld. Omdat de klanten die gebruik maken van InternetPlusBellen niet de mogelijkheid hebben om via CarrierPreSelect goedkoper uit te zijn, zullen velen van hen aangewezen zijn op de 0900-aanbieders, om toch voordelig naar het buitenland te kunnen bellen.

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.