Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLtree sleept KPN voor rechter om gratis internet

Leestijd: 2 minuten

NLtree spant een kort geding aan tegen KPN. De internetaanbieder is in zijn voortbestaan bedreigd nu KPN scholen gratis snel internet aanbiedt. Directeur Erik Zegwaart van NLtree meent dat KPN misbruik maakt van zijn aanmerkelijke marktmacht en daardoor de marktwerking verstoort.

Zoals gemeld  maakte KPN  bekend via zijn dochter Xs4all aan ruim 10.000 scholen in Nederland drie jaar lang gratis internet te gaan aanbieden.

NLtree heeft sinds 1998 bijna 11.000 scholen een internetverbinding verschaft. Vanaf 1 januari 2004 krijgen scholen een eigen budget om hun eigen internetaanbieder uit te kiezen. Het ministerie van OC&W hoopt via marktwerking lagere prijzen af te dwingen. NLtree wil de scholen een concurrerend aanbod doen, maar  wil  wel eerst weten of het juridisch mag wat KPN doet.

De angst van NLtree -en ook van andere concurrenten-  is dat er door het gratis aanbod van KPN geen partijen meer overleven op de internetmarkt voor het onderwijs. Dan heb je geen concurrentie en marktwerking meer, wat niet de bedoeling van OC&W was, volgens Zegwaart. 

Ook als de rechter de actie van KPN niet stopt, geeft NLtree niet op. Of NLtree ook overweegt gratis aanbiedingen te gaan, is nog niet bekend.

Zie ook ons nieuws op woensdag 24 september:
Vreugde en woede over KPN ADSL-aanbod

Voor meer achtergrondinformatie in het Financieele Dagblad (betaalde toegang):
'Zaak tegen KPN is moeilijk'

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.