Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nog dit jaar mobiel bellen via Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Ziggo gaat nog dit jaar mobiel bellen aanbieden. Of het kabelbedrijf dit samen met UPC doet, is niet bekend. Ziggo brengt voor 1,5 miljard aan aandelen in de markt om daarvoor een prijsvechter in de mobiele telefonie te lanceren.

De kabelaar heeft van toezichthouder OPTA al een blok met 100.000 mobiele telefoonnummers* toegekend gekregen. Deze moeten voor januari 2012 in gebruik worden genomen. Dit stelt persbureau Bloomberg na gesprekken met Cinven en Warburg Pincus, de investeerders achter Ziggo.

Nieuwkomers
Vorig jaar wisten Tele2 en Ziggo -samen met UPC- frequentieruimte te bemachtigen voor mobiel internet. Zij waren daarmee de nieuwkomers op de markt naast KPN, Vodafone en T-Mobile. 

Alleen Ziggo lijkt van plan op korte termijn mobiele telefonie te gaan verkopen. UPC heeft namelijk geen nummers van de OPTA gekregen. Eerder bood UPC wel prepaid, maar stopte daarmee in 2009. De diensten van UPC Mobile werden op 1 juli van dat jaar ondergebracht bij T-Mobile. 

Veiling frequenties
In 2012 worden extra frequenties geveild om het toenemend gebruik van mobiel internet en smartphones te kunnen faciliteren. Ook de bestaande GSM-frequenties, die in 2013 aflopen, komen dan opnieuw onder de hamer.

* de nummerreeks 068-6500000 t/m 068-6599999

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.