Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NS en KPN verder met tv en internet in de trein

Leestijd: 2 minuten

Treinreizigers kunnen binnenkort in alle intercity's van de Nederlandse Spoorwegen televisie kijken en  internetten. De komende maanden wil de NS samen met KPN verder met de voorbereidingen voor de grootschalige invoering van reisinformatie, tv en draadloos internet voor treinreizigers.  Dat hebben beide bedrijven zojuist bekendgemaakt.

Reizigers kunnen straks in de intercity's actuele reisinformatie zien, zoals de aankomsttijden en de overstapmogelijkheden. Ook kunnen zij voor werk of vermaak gebruik maken van draadloos internet via HotSpots.*

De NS en KPN hebben besloten treintelevisie in de intercity's in te voeren, nadat een proef eerder dit jaar succesvol is verlopen. Op het traject Haarlem - Maastricht waren passagiers erg te spreken over het aanbod, aldus de NS. Bovendien zijn veel reizigers van plan in de toekomst het internet op te gaan in de trein.

Tijdens de proef leverde RTL Nederland nog de nieuwsbeelden, maar straks zal KPN dat voor zijn rekening nemen. Dit kanaal zal naar verwachting uiteindelijk een bruto bereik hebben van 240 miljoen reizigers per jaar. Deze samenwerking past bij de ambitie van KPN om zich verder te ontwikkelen van telecombedrijf tot ict- en multimedia-dienstverlener.

De NS belooft het treinkaartje niet duurder te maken om het tv-kanaal rendabel te houden, zo meldt Nu.nl. De vervoerder wil de kosten dekken door het uitzenden van reclame.

* Zie ook: WiFi en Informatie mobiel internet

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.