Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

One.Tel verkeert in financiële problemen

Leestijd: 2 minuten

Het Australische beursgenoteerde telecombedrijf One.Tel, dat in Nederland ook onder deze naam actief is en met haar goedkoper bellen en internet services vrij bekend is, verkeert in financiële problemen. Afgelopen maandagmorgen verzocht het bedrijf in Australië zelf de handel in de aandelen op de beurs stil te leggen.
One.Tel is actief in Australië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Nederland en Zwitserland en zegt zelf op haar website wereldwijd meer dan 2,3 miljoen actieve klanten te bedienen, waarvan zo’n 250.000 in Nederland.
Inmiddels heeft One.Tel in Australië twee bewindvoerders van Ferrier Hodgson aangesteld. Zij inspecteren op dit moment het bedrijf en praten met de grootste schuldeisers.
Onder de grootste schuldeisers behoort apparatuur leverancier Lucent, die door o.a. de openstaande schuld van One.Tel, zelf nu ook snel geld nodig heeft.
Ernst & Young, het accountantskantoor van One.Tel, liet eerder deze week weten dat de voorgestelde financiële injectie van 132 miljoen dollar onvoldoende zou zijn om de problemen te verhelpen.
Per land wordt nu onderzocht hoe ze verder kunnen handelen. Hoe het er in Nederland voor staat, kan niemand van One.Tel vertellen. Wel is duidelijk dat de diensten voorlopig gewoon te gebruiken blijven en dat klachten nog steeds zullen worden afgehandeld door de klantenservice.
Geactualiseerd: vrijdag 1 juni 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.