Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

OneTel/Scarlet stopt met aanbieden ADSL

Leestijd: 2 minuten

One.Tel/Scarlet heeft besloten om haar ADSL aanbod per 21 januari aanstaande te staken. De voornaamste reden voor deze drastische maatregel is dat de telecomaanbieder te veel problemen ondervindt met het aanbieden van de dienst waar het zelf niet voldoende controle over heeft.
"Vooral het communiceren van een betrouwbare opleverdatum bleek erg moeilijk", aldus een teleurgestelde Raymond Schrama, Managing Director.

One.Tel/Scarlet introduceerde ADSL in november 2001 in samenwerking met BBNed en heeft een paar honderd aansluitingen weten te realiseren. BBNed is sterk afhankelijk van KPN voor de uitrol van haar netwerk en kan daardoor niet op rendabele wijze landelijke dekking aanbieden. "En eventueel een samenwerking aangaan met Mxstream van KPN, die wél landelijke dekking hebben, is op dit moment wel het laatste wat we willen", schampert de Managing Director.

De aankondiging van One.Tel/Scarlet om te stoppen met het aanbieden van ADSL heeft geen nadelige gevolgen voor klanten die reeds gebruik maken van ADSL via One.Tel of Scarlet. Het contract dat reeds gesloten is, wordt gerespecteerd.
Schrama: "Zodra de DSL markt een gereguleerde markt is waardoor een goed aanbod mogelijk is, dan verzeker ik iedereen dat wij meteen weer tot deze markt zullen toetreden".
One.Tel is van mening dat de Nederlandse markt voor ADSL, in navolging van de markt voor spraak, gereguleerd dient te worden door OPTA. "Pas dan is er sprake van eerlijke concurrentie. Tevens zullen instanties als de NMa en de Consumentenbond hun essentiële rol moeten blijven vervullen".
Geactualiseerd: vrijdag 18 januari 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie