Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Online met vaste lage prijzen

door Jeanet Woldring

Provider Online komt dinsdag 27 januari met nieuwe ADSL- en Telefonie abonnementen. De huidige prijzen van ADSL Basis en Extra + Telefonie vervallen om plaats te maken voor 'vaste lage prijs' abonnementen.

Drastische wijziging TOP 5
De TOP 5 op Internetten.nl -gebaseerd op totaalkosten 1e jaar-  komt er daardoor heel anders uit te zien.  Online, die nu elf van de twintig plaatsen bezet in de TOP 5-en, staat er morgen hooguit nog maar een paar keer in! Eén TOP 5-positie dankt Online aan het feit dat consumenten die overstappen via www.internetten.nl kunnen profiteren van een exclusieve actie voor ADSL 4 Mb: het eerste halfjaar 15 euro per maand, daarna betalen ze een vaste lage maandprijs van 18 euro.  Voor de rest stapt de provider over op zogenoemde 'vaste lage prijs' abonnementen, d.w.z. dat de prijzen tussen het eerste en tweede jaar dichter bij elkaar komen te liggen.

Vaste lage prijs, óók na het eerste jaar
Tot dusver zijn de Online ADSL abonnementen het eerste jaar zeer scherp geprijsd en gaan ze het tweede jaar fors in prijs omhoog. Zo bedraagt de huidige maandprijs voor ADSL Basis (4 Mb) het eerste jaar € 11,50 en daarna € 18. Hier komt een vaste lage maandprijs voor in de plaats. 

Gratis nummerbehoud, geen lijnhuur, hogere administratiekosten
Daarnaast wijzigen enkele andere eenmalige kostenposten  zoals verzendkosten en nummerportering. Zo bedragen de verzend- en administratiekosten 25 euro in plaats van 10 euro.  Binnen het KPN-netwerkgebied kost het 75 euro. Nummerbehoud wordt gratis, terwijl het nu 10 euro kost als je je telefoonnummer wilt meenemen. En wie geen KPN lijn heeft, hoeft daar voortaan geen 5 euro (1e jaar) of 10 euro (daarna) per maand voor neer te tellen! Dat scheelt een flinke slok op de borrel.

Het komt er grofweg op neer dat nieuwe Online klanten -op basis van twee jaar- per saldo duurder uit zijn met ADSL Basis en Extra. Maar mensen die geen KPN lijn hebben,   zijn nu zo'n 7 euro per maand voordeliger uit met deze abonnementen!  Ook goedkoper geworden zijn ADSL Extra + Telefonie Basis of Totaal. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje. Vanaf 27 januari zijn alle nieuwe abonnementen te vergelijken via Internetten.nl.

Update 27-1-2009: bericht aangepast; ook Online ADSL Extra staat in de TOP 5 (20 Mb) en wel op de vierde plek na Tele2 en voor Telfort!

ADSL Basis (4 Mb) 
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 11,50, € 17,50, € 22,50, na 1e jaar € 18, € 30, € 35)
Telefonie Basis/Extra wordt niet langer i.c.m. ADSL Basis aangeboden 
Nieuwe prijs ADSL Basis:
€ 18 vaste lage prijs 
(Excl.actie op Internetten.nl: 1e halfjaar € 15 daarna € 18)

 
ADSL Extra (tot 20 Mb)
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 15, daarna € 24)
Nieuwe prijs ADSL Extra: € 20 vaste lage prijs

 
ADSL Extra + Telefonie Basis
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 20, daarna € 35)
Nieuwe prijs ADSL Extra + Telefonie Basis: € 25 vaste lage prijs

 
ADSL Extra + Telefonie Totaal
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 25, daarna € 40)
Nieuwe prijs ADSL Extra + Telefonie Totaal: € 30 vaste lage prijs

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie