Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online met vaste lage prijzen

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Provider Online komt dinsdag 27 januari met nieuwe ADSL- en Telefonie abonnementen. De huidige prijzen van ADSL Basis en Extra + Telefonie vervallen om plaats te maken voor 'vaste lage prijs' abonnementen.

Drastische wijziging TOP 5
De TOP 5 op Internetten.nl -gebaseerd op totaalkosten 1e jaar-  komt er daardoor heel anders uit te zien.  Online, die nu elf van de twintig plaatsen bezet in de TOP 5-en, staat er morgen hooguit nog maar een paar keer in! Eén TOP 5-positie dankt Online aan het feit dat consumenten die overstappen via www.internetten.nl kunnen profiteren van een exclusieve actie voor ADSL 4 Mb: het eerste halfjaar 15 euro per maand, daarna betalen ze een vaste lage maandprijs van 18 euro.  Voor de rest stapt de provider over op zogenoemde 'vaste lage prijs' abonnementen, d.w.z. dat de prijzen tussen het eerste en tweede jaar dichter bij elkaar komen te liggen.

Vaste lage prijs, óók na het eerste jaar
Tot dusver zijn de Online ADSL abonnementen het eerste jaar zeer scherp geprijsd en gaan ze het tweede jaar fors in prijs omhoog. Zo bedraagt de huidige maandprijs voor ADSL Basis (4 Mb) het eerste jaar € 11,50 en daarna € 18. Hier komt een vaste lage maandprijs voor in de plaats. 

Gratis nummerbehoud, geen lijnhuur, hogere administratiekosten
Daarnaast wijzigen enkele andere eenmalige kostenposten  zoals verzendkosten en nummerportering. Zo bedragen de verzend- en administratiekosten 25 euro in plaats van 10 euro.  Binnen het KPN-netwerkgebied kost het 75 euro. Nummerbehoud wordt gratis, terwijl het nu 10 euro kost als je je telefoonnummer wilt meenemen. En wie geen KPN lijn heeft, hoeft daar voortaan geen 5 euro (1e jaar) of 10 euro (daarna) per maand voor neer te tellen! Dat scheelt een flinke slok op de borrel.

Het komt er grofweg op neer dat nieuwe Online klanten -op basis van twee jaar- per saldo duurder uit zijn met ADSL Basis en Extra. Maar mensen die geen KPN lijn hebben,   zijn nu zo'n 7 euro per maand voordeliger uit met deze abonnementen!  Ook goedkoper geworden zijn ADSL Extra + Telefonie Basis of Totaal. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje. Vanaf 27 januari zijn alle nieuwe abonnementen te vergelijken via Internetten.nl.

Update 27-1-2009: bericht aangepast; ook Online ADSL Extra staat in de TOP 5 (20 Mb) en wel op de vierde plek na Tele2 en voor Telfort!

ADSL Basis (4 Mb) 
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 11,50, € 17,50, € 22,50, na 1e jaar € 18, € 30, € 35)
Telefonie Basis/Extra wordt niet langer i.c.m. ADSL Basis aangeboden 
Nieuwe prijs ADSL Basis:
€ 18 vaste lage prijs 
(Excl.actie op Internetten.nl: 1e halfjaar € 15 daarna € 18)

 
ADSL Extra (tot 20 Mb)
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 15, daarna € 24)
Nieuwe prijs ADSL Extra: € 20 vaste lage prijs

 
ADSL Extra + Telefonie Basis
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 20, daarna € 35)
Nieuwe prijs ADSL Extra + Telefonie Basis: € 25 vaste lage prijs

 
ADSL Extra + Telefonie Totaal
Huidige prijs vervalt (1e jaar € 25, daarna € 40)
Nieuwe prijs ADSL Extra + Telefonie Totaal: € 30 vaste lage prijs

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.