Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online met nog sneller internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vandaag introduceert internetprovider Online FiberFast, met downloadsnelheden tot 60 Mb per seconde. Hiermee wil de provider haar klanten tegemoet komen in de behoefte aan steeds hogere internetsnelheden. Steeds vaker delen gebruikers grote video- en muziekbestanden en dat stelt hogere eisen aan de internetverbinding. 

VDSL
FiberFast maakt gebruik van VDSL-technologie, oftewel Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Deze opvolger van ADSL maakt efficiënter gebruik van de telefoonlijn, waardoor veel hogere up- en downloadsnelheden mogelijk zijn.
 
Dankzij deze nieuwe technologie:
•  is het streamen van films vanaf de computer, bijvoorbeeld aangesloten op de tv, net zo snel en probleemloos als televisie kijken;
•  is het bij een snelheid van 60 Mb/s mogelijk een hoge kwaliteit film (van 1.4 Gigabyte) na ongeveer 3 minuten te bekijken;
•  neemt het uitwisselen van grote bestanden met vrienden en familie nauwelijks nog tijd in beslag: het uploaden van een bestand van 40 Mb duurt ongeveer 1 minuut.
 
Maarten Stramrood, commercieel directeur bij Online: “De introductie van onze twee nieuwe FiberFast-producten stelt Online niet alleen in staat razendsnelle internetsnelheden te bieden, maar ook een nóg betere internetkwaliteit. Klanten zullen hier zeker van profiteren. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om in de toekomst ook andere producten, zoals IPTV, aan te kunnen gaan bieden. We denken hiermee een heel interessant product te hebben voor internetters die een hoge snelheid willen voor een lage prijs.” Het FiberFast abonnement is verkrijgbaar vanaf € 24,95 per maand.

FiberFast is beschikbaar voor ruim 1 miljoen huishoudens. De beschikbaarheid en werkelijke snelheid zijn afhankelijk van de afstand van het huis van de gebruiker tot de wijkcentrale van KPN. 

Bij het FiberFast abonnement wordt een gratis draadloos modem geleverd: de Huawei HG655D. Dit modem maakt gebruik van het allernieuwste WiFi-n protocol, dat zorgt voor een nog snellere overdracht met een groot bereik. Bovendien biedt dit modem de mogelijkheid meerdere Wifi-netwerken in te stellen.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.