Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online ook in digitale tv via ether

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Internetprovider Online biedt nu ook digitale tv via de ether. Hierdoor heeft u bij deze provider de keus uit internet+bellen+ tv in één pakket via zowel de satelliet als de ether. Voor satelliet tv werkt de provider samen met CanalDigitaal, voor ether tv met KPN. 

Online wil de consument hiermee ‘van alle gemakken’ voorzien. De keus van een ruim zenderaanbod, opnemen, pauzeren, HDTV óf een lage maandprijs met minder zenders en minder mogelijkheden via de ether.

Goedkoopste totaalpakket
Met een abonnementsprijs van 28,50 euro per maand is Online de voordeligste aanbieder van een 3-in-1 pakket met internettoegang, vaste telefonie en digitale tv op de Nederlandse markt. Toch zult u dit pakket tevergeefs zoeken in de TOP 5 van TOTAALWIJZER om te voorkomen dat het een 'appels en peren' vergelijking wordt. 

Totaalpakketten met digitale tv via de ether staan vooralsnog alleen in de uitgebreide vergelijking (totale ranglijst) vanwege het feit dat deze vorm van televisie kijken weliswaar goedkoper is, maar aanzienlijk minder mogelijkheden biedt dan digitale tv via andere technieken. Zo zijn er veel minder zenders en is geen HDTV mogelijk. 

Online is niet de eerste die op deze manier digitale tv aanbiedt. Scarlet en EDPnet doen dit al geruime tijd. Net als Online werken deze providers hiervoor samen met KPN. Zij hebben hun eigen hardware die verschilt van die van Digitenne van KPN.

Ontvangst via binnenantenne
De nieuwe dienst is gebaseerd op de techniek DVB-T: de consument ontvangt het signaal via een kleine binnenantenne. Vanzelfsprekend kunt u de pakketten met digitale tv via de ether wel vergelijken en bestellen via TOTAALWIJZER. Klik daarvoor op Toon alle pakketten of voer de beschikbaarheidscontrole uit. Wie via deze site bestelt, ontvangt als exclusieve actie 75 euro retour.

Bijna 80 procent kijkt digitaal
Bijna 80 procent van Nederland kijkt inmiddels digitaal naar de televisie. De extra mogelijkheden van digitale tv lijken echter nog maar mondjesmaat ingeburgerd. Dat de tv op pauze kan, ook tijdens live-uitzendingen, wordt nu nog maar door slechts 9% van de Nederlanders met digitale tv dagelijks benut, blijkt uit onderzoek van Online. En dat terwijl men de tv wel op pauze zou willen zetten om naar de wc te gaan, te telefoneren of om iets te eten of te drinken te pakken. Naar eigen zeggen gaat Online er alles aan doen om dit wel te communiceren naar zijn klanten.

Maarten Stramrood van Online: “De wintertijd is ingegaan en dat betekent veel huiselijke TV-avondjes, terwijl het buiten donker en guur is. We zijn zeer verheugd dat we onze klanten nu ook de onbegrensde mogelijkheden van Digitale TV kunnen aanbieden. Los van het pauzeren, het gebruiken van de TV-gids en het grote zenderaanbod, kun je ook radio luisteren op 19 kanalen en TV-programma’s en films opnemen tot wel 160 uur. Dat zijn gemiddeld ongeveer 100 films die je kunt opnemen."

Direct Kijken of Pauzeren & Opnemen
Wie ook wil 'pauzeren & opnemen' heeft daarvoor een harddiskrecorder nodig die Online  honderd euro goedkoper aanbiedt. In plaats van 199,95 kost deze 99,95. Daarmee kunt u tot 160 uur opnemen. Online noemt dit pakket 'Digitale TV Pauzeren & Opnemen'. Het andere pakket heet  'Digitale TV Direct Kijken'.
 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.