Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online: voetbal drijft man en vrouw uit elkaar

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Mannen hebben vaker het beheer over de afstandbediening van de tv tijdens een voetbalwedstrijd dan vrouwen. Dat blijkt uit het onderzoek 'de strijd om de afstandsbediening' van internetprovider Online onder 562 respondenten. Op een normale tv-avond claimen ongeveer 35 procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen te bepalen wat op tv gekeken wordt. 
Op de avond van een grote voetbalwedstrijd beweert 58 procent van de mannen echter zich de afstandsbediening meester te maken. TV kijken doen we liever niet alleen. Bijna driekwart kijkt graag TV samen met zijn of haar partner. Bron:TC

Op een normale TV-avond zijn mannen en vrouwen aan elkaar gewaagd in de strijd om de afstandsbediening: 35% claimt meestal te bepalen wat gekeken wordt. Op de avond van een grote voetbalwedstrijd pakt de strijd der seksen uit in het voordeel van de mannen: 58% eigent zich de afstandsbediening toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar ‘de strijd om de afstandsbediening’ van internetprovider Online onder 562 respondenten.                     

72% heeft strijd om afstandsbediening
TV kijken doen we liever niet alleen. Bijna driekwart kijkt graag TV samen met zijn of haar partner. Daarmee is, voor zowel mannen als vrouwen, hun geliefde de favoriete TV-partner. Echter, de wens om samen met de geliefde TV te kijken, wordt voor de meerderheid bemoeilijkt door smaakverschil in programma’s. Daar komt bij dat ruim 7 op de 10 wel eens allebei tegelijkertijd een verschillend programma wil zien. Stereotypering lijkt op te gaan: mannen kijken graag voetbal en vrouwen stemmen graag af op series en soaps.

Strijdbijl begraven
Het verlies nemen, hoort bij de strijd om de afstandsbediening: 30% kijkt zijn of haar favoriete programma op een andere TV. Het programma opnemen is voor 15% de beste oplossing. Toch gooit ruim 1 op de 10 het op een akkoordje: nu krijgt hij zijn zin, de andere keer mag zij kiezen. Met de ander meekijken is voor 9% de beste oplossing. 6% zorgt ervoor dat de partner elders TV kijkt. Opvallend is dat 3,3 % van de mannen zegt dat de strijd om de afstandsbediening resulteert in goedmaakseks, terwijl vrouwen daar heel anders over denken.

Geactualiseerd: maandag 22 november 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.