Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ons land bijna 1 miljoen VoIP- bellers

Leestijd: 2 minuten

Nederland telt bijna 1 miljoen VoIP-bellers. Waar een jaar geleden een handjevol Nederlanders nog belde via de kabel- of ADSL-aansluiting, wisselen ze hun vaste aansluitingen nu met bosjes tegelijk in. UPC en KPN hebben de meeste digitale bellers. Dat schrijft Computable.

KPN wist in twee maanden tijd  200.000 klanten voor InternetPlusBellen aan zich te binden. Van hen waren er eind maart 73.000 aangesloten. De rest zat te wachten op een KPN-monteur die het gecombineerde internet- en telefonieproduct installeert, zo blijkt uit de cijfers die het bedrijf deze week gepubliceerd heeft.

UPC en KPN zijn de grootste leveranciers van IP-telefonie. UPC heeft 325.000 klanten, die via de kabel bellen. Essent Kabelcom had eind maart 60.000 klanten volgens Computable en Casema telde toen 100.000. Bij Essent verloopt alles nog niet vlekkeloos en het bedrijf ontvangt veel klachten, zo wist het Dagblad van het Noorden gisteren te melden. 

Kabelprovider Zeelandnet, met 150.000 aansluitingen waarvan de helft behalve tv ook internet, heeft sinds begin februari 1000 klanten aangesloten en heeft er een kleine 10.000 nog in de wachtstand staan. Versatel/Tele2 heeft ruim 66.000 triple play-klanten, zo is gisteren bekend gemaakt. Eind 2005 waren dat er 50.000, van wie iedereen zowel internet, telefonie als televisie had.

Het aantal VoIP-klanten in Nederland komt uit op circa 750.000, op een totaal van 6,5 miljoen huishoudens. Iets meer dan 10 procent van de huishoudens belt via internet. Hoeveel er digitaal bellen via de programma's van VoipBuster, Skype en Google Talk is niet bekend.

Zie voor de vergelijking van VoIP: Belwijzer voor vaste telefonie en voor Bellen en Internetten in één: Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie