Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ontdek internet op je mobiel

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

In de laatste week van december start de landelijke promotiecampagne 'Ontdek internet op je mobiel'. Als het aan het Open Mobiel Internet Platform (OMI) en ECP.nl ligt gaan we tijdens Kerst 2007 allemaal massaal mobiel internetten.

Ter promotie van het gemak van internet op de mobiele telefoon is week 52 van 2007 uitgeroepen tot themaweek: Ontdek internet op je mobiel.

Alle mobiele operators, contentproviders en mediapartijen vestigen in en rond deze week extra aandacht op de mogelijkheden en het gemak van internet op de mobiel met aanbiedingen en promoties. Sommige mobiele bellers kunnen gedurende de actieperiode zelfs gratis gebruik maken van internet op hun mobiel.

Ook komt er een boekje met informatie over mobiel internet bij een twintigtal tijdschriften. Aansluitend gaat op 6 december de website ontdekinternetopjemobiel.nl in de lucht met het dienstenaanbod van uitgevers en mobiele providers. Aanvullend wordt er ook een voor mobiele telefoons geoptimaliseerde website gelanceerd onder de naam ontdek.mobi.

Internet op mobiele telefoons wordt steeds populairder, mede doordat er steeds meer goede mobiele diensten en mobiele internetsites worden aangeboden. De mobiele sites bieden nieuws, weer, files, e-mailen, chatten en muziek. Daarnaast speelt ook de introductie van 'flatfee'-tarieven een grote rol: voor een vast bedrag per maand (vanaf 10 euro per maand) kan men tegenwoordig zorgeloos internetten op de mobiele telefoon. De volgende stap is nu om de mogelijkheden en het gemak van internet op de mobiele telefoon bij een breed publiek bekend te maken.

Het Open Mobiel Internet Initiatief (OMI) dat midden 2006 onder de paraplu van ECP.nl is opgericht, heeft in een jaar tijd al veel bereikt. Prioriteiten als prijstransparantie, standaards, handsetconfiguratie en vrijheid voor de consument zijn in belangrijke mate gerealiseerd, alleen in 'gebruikersherkenning' is nog te weinig voortgang geboekt.  MobileCowboys: 'Zo is de roep om meer transparante prijzen beantwoord door een flatfee GPRS/UMTS tarief bij alle operators van rond een tientje. De prijsdiscriminatie on/off portal is verdwenen. Surfen op het open mobiele internet kostte meer per MB dan op operator portals als Vodafone Life of i-mode. Er zijn afspraken gemaakt over standaarden op het gebied van markup language (xhtml) en url notatie.' 

Vreemdgenoeg omschrijft Pim van der Feltz van T-Mobile in de Volkskrant  mobiel internet als een 'onverkoopbaar' product. De consument zou zich nog te vaak afvragen wat het nut is van internettoegang via een mobieltje. Slechts vijf procent van alle T-Mobile-klanten heeft een abonnement op het flatfee Web'nWalk-abonnement. Tien procent van alle consumenten zou beschikken over een voor UMTS- of HSDPA-geschikt toestel. Wel is het aantal klanten in een jaar verdubbeld en is het totale verbruik op het netwerk opgelopen naar 300 gigabytes per dag.  Van der Feltz is ervan overtuigd dat mobiel internetten net zo populair wordt als mobiel telefoneren.

Zie ook: Mobiel internet - Toestelwijzer - Belwijzer Mobiel

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.