Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ook BBned verhoogt ADSL snelheid

Leestijd: 2 minuten

Naast KPN heeft ook BBned afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat ADSL sneller wordt.

BBned verdubbelt de snelheid voor ADSL Economy lijnen per 15 september. Nieuwe gebruikers krijgen vanaf die datum voor het Economy pakket een snelheid van 512/256 kbit/s in plaats van de gebruikelijke 256/256 kbit/s. De hoge snelheden worden nog sneller: 512/256 kbits gaat naar 1024/512 kbit/s en 1024/512 kbit/s gaat naar 2048/1024 kbit/s. Klanten die een lijn met 2Mb snelheid bestellen, krijgen voortaan een ongelimiteerde dienst van 2 tot 8Mb waarmee snelheden kunnen worden gehaald tot maximaal 8 Mb downstream (van het BBned netwerk naar de eindgebruiker) en 1 Mb upstream (van eindgebruiker naar het BBned netwerk). De afstand tot de BBned centrale en andere factoren zoals kwaliteit van de gebruikte koperlijn bepalen de werkelijke snelheid.

Er zijn meer dan 50 Internet providers, zoals BBeyond, Solcon, Multikabel, Cistron en Publishnet  die gebruik maken van BBned's DSL diensten. Deze zullen de hogere snelheden binnenkort aanbieden. Voor bestaande gebruikers van de Economy-dienst van BBned geldt dat deze in de komende maanden automatisch worden overgezet naar een hogere snelheid. BBned zal deze overzetting doen zonder dat dit kosten met zich meebrengt.

Het netwerk van BBned is naar eigen zeggen een van de grootste DSL-netwerken in Nederland en hiermee kan ze ruim 85% van Nederland voorzien van DSL. Telecom Italia is de investeerder achter  BBned. De DSL aanbieder is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.