Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ook KPN start landelijk WiFi netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Samen met Fon is KPN begonnen met de landelijke uitrol van zijn WiFi-netwerk. Net als bij Ziggo en UPC kunnen klanten buitenshuis gratis internetten via elkaars modems. De provider verwacht dat er eind dit jaar een miljoen hotspots zijn.

In april begon KPN met de uitrol van zijn Fon-hotspots, waardoor er nu 250 duizend hotspots zijn. De modems van klanten worden op afstand geschikt gemaakt. Klanten worden hierover vooraf per brief geïnformeerd. Dit zal naar verwachting in september zijn afgerond. De hotspots geven gebruikers een snelheid van maximaal 2 Mbps.

Gratis internetten in het buitenland

Net als UPC en Ziggo gebruikt KPN modems van klanten om hotspot-functionaliteit aan te bieden, maar in tegenstelling tot die providers maakt KPN gebruik van het internationale Fon-netwerk. Het voordeel boven de beide kabelaars is dat gebruikers daardoor ook kunnen internetten via Fon-hotspots in het buitenland, waaronder Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd zijn er op dit moment 13 miljoen Fon-hotspots; eind 2016 moeten dat er 35 miljoen zijn.

Standaard toegang tot KPN WiFi in heel Nederland

Klanten die geen modem hebben waarop een Fon-hotspot kan worden uitgerold, krijgen wel toegang tot het Fon-netwerk, maar alleen binnen Nederland. Hetzelfde geldt voor klanten met een mobiel KPN-abonnement. Als iemand geen Fon-hotspot op zijn router wil activeren, kan hij zich uitschrijven, maar in dat geval kan hij geen gebruik maken van hotspots van anderen.

Steeds meer providers bieden hun klanten extra toegang tot internet via een eigen WiFi-netwerk. UPC wil eind 2014 op 800 duizend geactiveerde hotspots zitten via modems van klanten. En Ziggo heeft al ruim een miljoen WiFispots geactiveerd. Delta begint op 10 juli met proeven voor een regionaal dekkend WiFi-netwerk.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie