Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook KPN start landelijk WiFi netwerk

door Jeanet Woldring

Samen met Fon is KPN begonnen met de landelijke uitrol van zijn WiFi-netwerk. Net als bij Ziggo en UPC kunnen klanten buitenshuis gratis internetten via elkaars modems. De provider verwacht dat er eind dit jaar een miljoen hotspots zijn.

In april begon KPN met de uitrol van zijn Fon-hotspots, waardoor er nu 250 duizend hotspots zijn. De modems van klanten worden op afstand geschikt gemaakt. Klanten worden hierover vooraf per brief geïnformeerd. Dit zal naar verwachting in september zijn afgerond. De hotspots geven gebruikers een snelheid van maximaal 2 Mbps.

Gratis internetten in het buitenland

Net als UPC en Ziggo gebruikt KPN modems van klanten om hotspot-functionaliteit aan te bieden, maar in tegenstelling tot die providers maakt KPN gebruik van het internationale Fon-netwerk. Het voordeel boven de beide kabelaars is dat gebruikers daardoor ook kunnen internetten via Fon-hotspots in het buitenland, waaronder Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd zijn er op dit moment 13 miljoen Fon-hotspots; eind 2016 moeten dat er 35 miljoen zijn.

Standaard toegang tot KPN WiFi in heel Nederland

Klanten die geen modem hebben waarop een Fon-hotspot kan worden uitgerold, krijgen wel toegang tot het Fon-netwerk, maar alleen binnen Nederland. Hetzelfde geldt voor klanten met een mobiel KPN-abonnement. Als iemand geen Fon-hotspot op zijn router wil activeren, kan hij zich uitschrijven, maar in dat geval kan hij geen gebruik maken van hotspots van anderen.

Steeds meer providers bieden hun klanten extra toegang tot internet via een eigen WiFi-netwerk. UPC wil eind 2014 op 800 duizend geactiveerde hotspots zitten via modems van klanten. En Ziggo heeft al ruim een miljoen WiFispots geactiveerd. Delta begint op 10 juli met proeven voor een regionaal dekkend WiFi-netwerk.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie