Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ook UPC zet modems in als hotspots

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Ook UPC gaat het voor gebruikers mogelijk maken Wifi hotspots open te stellen voor andere gebruikers. Dat heeft de topman van het bedrijf bekendgemaakt op het telecomcongres Telecom Time in Houten. Vanaf begin 2013 wil UPC beginnen met het delen van internetmodems onder klanten.

Buitenshuis internetten zonder data-abonnement
Het volgt hiermee het voorbeeld van Ziggo dat in Groningen een proef heeft lopen waarbij enkele tienduizenden modems aan elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor ontstaat een groot internethotspot waardoor deelnemers aan het delen van het modem in grote delen van het verzorgingsgebied via laptop, tablet of smartphone buiten het eigen huis kunnen internetten zonder daarvoor een mobiel data-abonnement te gebruiken.

Het is niet bekend of UPC zoals Ziggo begint met een pilot op kleine schaal, of dat de kabelaar de dienst direct landelijk gaat uitrollen. Ook is niet duidelijk of de functionaliteit in de huidige modems zit of dat UPC klanten van nieuwe routers moet voorzien.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie