Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opening kabelmarkt alweer ongedaan gemaakt

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft het besluit van de OPTA om de kabelmarkt te openen, vernietigd. De telecomwaakhond nam dat besluit om de concurrentie te stimuleren en om de kosten voor de consument te beperken.

Op grond van het besluit moesten de grootste kabelaars UPC en Ziggo hun analoge kabelaansluiting aan andere bedrijven verkopen. Ook had de OPTA de kabelbedrijven verplicht tv-signalen van alternative tv-aanbieders over hun kabelnetwerken te leveren.

De vrije kabelmarkt is nu van de baan. Alle kabelbedrijven waren in beroep gegaan tegen het besluit van de OPTA, omdat ze vonden dat de telecomwaakhond de bezwaren over de te kleine concurrentie en te hoge prijzen niet hard kon maken. De rechter gaf ze daarin gelijk. OPTA kan niet in beroep tegen deze uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Tele2 zegt dat zijn klanten op korte termijn geen last hebben van de rechterlijke uitspraak. Het bedrijf verwacht dat de OPTA binnen een paar maanden met een nieuw besluit komt, zodat Tele2 "door kan gaan met het openbreken van de markt voor kabeltelevisie".

De Consumentenbond roept de minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer op met nieuwe wetgeving te komen, zodat consumenten kunnen kiezen. De bond gaat uitzoeken wat de uitspraak betekent voor klanten van Tele2.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.