Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

OPTA en NMa verleden tijd

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Consumentenautoriteit, OPTA en NMa zijn vanaf 1 april verder gegaan onder de naam Autoriteit Consument en Markt. Vandaag is de nieuwe website gelanceerd in de nieuwe huisstijl van de toezichthouder.

Via deze website wil de Autoriteit Consument & Markt op toegankelijke manier iedereen informeren over haar rol binnen de samenleving. 

Consumenten kunnen met vragen en klachten terecht bij www.consuwijzer.nl. Bedrijven kunnen informatie vinden over de wetten waarop de Autoriteit Consument & Markt toeziet op acm.nl. De Autoriteit Consument & Markt is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 070-722 2000. 

'Door de samenvoeging brengen we het beste uit drie werelden bij elkaar, waardoor wij de effectiviteit van ons toezicht kunnen vergroten. Wij zijn verheugd om per 1 april van start te gaan', aldus Chris Fonteijn, beoogd bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument en Markt. Samen met Henk Don en Anita Vegter vormt hij het bestuur van de nieuwe toezichthouder.

De fusie moet zorgen voor een besparing van zeker 7 miljoen euro per jaar. Ook zouden regels makkelijker worden voor bedrijven. De nieuwe toezichthouder zou eigenlijk al per 1 januari beginnen, maar de Eerste Kamer gaf daar geen toestemming voor.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.