Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

OPTA en NMa vragen versnelde fusie

Leestijd: 2 minuten

In een gezamenlijk uitgebracht persbericht zeggen de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zo snel mogelijk te willen fuseren. OPTA en NMa zullen binnenkort een voorstel doen aan het nieuwe kabinet. De OPTA wordt volgens het voorstel een kamer binnen de NMa.

OPTA en NMa menen dat een snelle integratie hen in staat stelt hun taken effectiever uit te kunnen oefenen, aangezien deze uiteindelijk zijn gericht op hetzelfde doel: het optimaal laten functioneren van markten, ten behoeve van consumenten en ondernemingsklimaat.

OPTA en NMa beweren dat hun voorstel goed past binnen de huidige ontwikkelingen. In Europees verband sluiten de nieuwe regels voor elektronische communicatiemarkten meer aan bij het algemene mededingingsrecht. Ook wordt het ICT-beleid volgens het regeerakkoord bij het Ministerie van Economische Zaken geconcentreerd.
De Eerste Kamer neemt binnenkort een beslissing over het wetsvoorstel dat de NMa de status van zelfstandig bestuursorgaan verleent en dat de leiding van de NMa in handen legt van een raad van bestuur.

Binnen de NMa is reeds de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) als kamer ondergebracht. De Vervoerkamer is in oprichting. Het vorige kabinet wilde OPTA in 2005 als kamer bij de NMa onderbrengen. Het kabinet verzocht OPTA en NMa tevens met een gezamenlijk voorstel te komen voor de versterking van de samenwerking.
Geactualiseerd: woensdag 10 juli 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.