Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta gaat harder straffen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecomtoezichthouder Opta gaat zware overtredingen harder bestraffen. Ook kunnen bedrijven die herhaaldelijk in de fout gaan, rekenen op forse boetes. Dat zei Optavoorzitter Chris Fonteijn donderdag tijdens de presentatie van de nieuwe speerpunten voor 2010.

Nu krijgen bedrijven die voor een tweede keer de fout in gaan al een iets zwaardere boete. De Opta wil de boete standaard verdubbelen. 

Een woordvoerster van de Opta noemt als voorbeeld KPN. Het telecomconcern ging al vaker de fout in met het aanbieden van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten. Als het bedrijf in de toekomst deze fout nog eens begaat, staat daar een zwaardere boete tegenover.

De Opta heeft ook verspreiders van spammails op het oog. Als de toezichthouder zo'n overtreder na een eerste boete nog eens in de kraag vat, kan deze een straf verwachten die tweemaal zo hoog is als normaal.

Dit jaar staat ook innovatie hoog in het vaandel. Zo wil de toezichthouder de aanleg van supersnelle breedbandnetwerken bevorderen.

De afgelopen tijd heeft de Opta samen met aanbieders van telecomproducten afspraken gemaakt over tarieven voor nieuwe netwerken.

''Als een investeerder, zoals KPN, een nieuw breedbandnetwerk wil aanleggen, dan is het noodzakelijk dat hij van tevoren weet wat zo'n investering oplevert'', aldus de woordvoerster. Dat was voorheen niet het geval.

Bron: ANP

Geactualiseerd: donderdag 4 maart 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.