Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

OPTA: gratis ADSL aanbod voldoet aan wetgeving

Leestijd: 2 minuten

Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft geen bezwaar tegen het aanbod van KPN aan scholen voor de gratis aanleg van snelle internetverbindingen.

OPTA komt tot dit oordeel na een onderzoek dat eind september op eigen initiatief werd ingesteld. Op basis van de informatie die onder andere door KPN ter beschikking is gesteld concludeert OPTA dat er onder de huidige telecommunicatiewetgeving geen aanleiding bestaat om KPN beperkingen op te leggen met betrekking tot dit aanbod.

Momenteel behandelt het parlement een nieuwe Telecommunicatiewet. Gelet op de ontwikkelingen in de markt acht OPTA de kans klein dat er op basis van de nieuwe Telecommunicatiewet wel regulerende maatregelen worden opgelegd ten aanzien van de prijsstelling naar scholen, gedurende de driejarige looptijd van het aanbod.

Verleden week werd onder andere in de pers bekend dat nl.tree, Priority Telecom Netherlands B.V. en Easynet Group Nederland B.V. OPTA hebben verzocht om maatregelen aan KPN op te leggen met betrekking tot het scholenaanbod. Volgende week lichten deze partijen hun verzoek nader toe, waar OPTA in deze aparte procedure een besluit neemt.

In een vandaag uitgegeven persbericht zegt nl.tree dat ervan uitgegaan wordt dat OPTA ervoor zorgt dat de noodzakelijke marktwerking in de zakelijke breedbandmarkt gewaarborgd blijft. 

Op vrijdag 7 november volgt de uitspraak van de Rechtbank in Den Haag in kort geding, aangespannen door nl.tree en Easynet.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie