Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

OPTA onderzoekt splitsing KPN

Leestijd: 1 minuut

Telecomtoezichthouder Opta onderzoekt de mogelijkheid om KPN te splitsen in een netwerk- en een dienstenbedrijf. Dat schrijft de telecomautoriteit in het gisteren gepubliceerde 'Visie en jaarplan 2007'.

De Opta bestudeert een splitsing, omdat KPN een nieuw communicatienetwerk aanlegt. Dat netwerk is volledig gebaseerd op het internetprotocol (IP). Dat maakt het beheer van de infrastructuur eenvoudiger.

De traditionele wijkcentrales van KPN, waar concurrenten nu ook gebruik van maken, verdwijnen daardoor. Voor het nieuwe netwerk zijn echter nieuwe investeringen nodig, die sommige KPN-concurrenten niet direct kunnen doen, denkt Opta. Zij zouden daardoor buiten de boot kunnen vallen.

De Opta laat zich leiden door de ontwikkelingen in Groot-Brittannië. Daar is een vergaande operationele scheiding aangebracht tussen het nieuwe IP-netwerk van telecomconcern BT en de rest van de organisatie. Het idee is dat concurrentie het meest gebaat is met een onafhankelijke infrastructuur, waarop verschillende concurrenten hun diensten aanbieden.
 
Volgens KPN is een dergelijke splitsing nergens voor nodig in Nederland. Het netwerk van KPN staat open en de prijzen zijn transparant voor alle partijen, aldus een zegsman.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.