Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappers naar Tele2 hoeven niet te vrezen...

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Consumenten die al overgestapt zijn naar Tele2 hoeven niet bang te zijn dat ze geen kabeltelevisie meer kunnen kijken. OPTA onderzoekt of de uitspraak van de rechter nog ruimte biedt voor vervolgstappen. Of dat de opening van de TV-kabel met de uitspraak definitief ongedaan is gemaakt. De telecomwaakhond neemt hier op korte termijn een beslissing over.

Consumenten die al overgestapt zijn naar Tele2 hoeven niet bang te zijn dat ze geen kabeltelevisie meer kunnen kijken. OPTA heeft UPC, Ziggo en Tele2 opgeroepen om afspraken te maken om onduidelijkheden voor de consument te voorkomen. Wie nog vragen heeft, moet contact opnemen met de nieuwe aanbieder over de gevolgen van deze beslissing van de rechter. Dit advies geeft consuWijzer op haar website. 

Tele2 roept mensen op om het bedrijf te steunen in de strijd voor keuzevrijheid op de kabel. Ook de Consumentenbond bemoeit zich ermee. “Consumenten die zelf willen kiezen voor een aanbieder van kabeltelevisie staan in de kou,” aldus de organisatie. De bond roept de Minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer op “een einde te maken aan deze monopoliemarkt, zodat consumenten kunnen kiezen.”

Meer informatie: consuWijzer 

Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.