Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta positief over spambestrijding

Leestijd: 2 minuten

OPTA is tevreden over de resultaten van haar inspanningen op het terrein van de het bestrijden van spam. De hoeveelheid ongewenste berichten uit Nederland is het afgelopen jaar significant afgenomen, zo meldt de toezichthouder die sinds vorig jaar belast is met de bestrijding van spam.

Het afgelopen jaar werden 7114 klachten ingediend. Het grootste deel betrof spam per e-mail, voornamelijk over hypotheken, medicijnen en erectie-pillen, kantoorartikelen, DVD’s en replica-merkhorloges. De spam per SMS betrof onder andere horoscoop-berichten, moppen en ringtones. Over spam per fax kwamen 235 klachten binnen. OPTA legde vier boetes op en er werden 21 waarschuwingen uitgedeeld.

Spam is bij uitstek een internationaal verschijnsel. OPTA werkt daarom samen met buitenlandse toezichthouders, zoals de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Sinds kort wordt meegewerkt aan een educatieve campagne tegen het gebruik van ‘zombiecomputers’. Dit zijn computers van gewone consumenten, waarop door spammers wordt ingebroken en vervolgens spamberichten worden verstuurd. De spamverstuurder blijft zo verborgen, terwijl de eigenaar van de computer zich niet bewust is van dit misbruik. In meer dan 20 landen zijn Internet Service Providers aangeschreven om hen op het probleem te wijzen en op te roepen technische maatregelen tegen zombiecomputers te nemen en hun klanten actief en goed voor te lichten over hoe zij hun PC beter kunnen beschermen.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie