Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta verjaagt spammers uit Nederland

Leestijd: 2 minuten

De email van Nederlanders wordt overspoeld met ongewenste berichten (spam), maar die komen steeds minder vaak uit eigen land. De harde aanpak van de telecomtoezichthouder Opta tegen Nederlandse spammers lijkt zijn vruchten af te werpen.

De Opta heeft dit jaar geen enkele boete hoeven uit te delen, terwijl dat vorig jaar zeker vijf keer gebeurde. Wel kreeg de toezichthouder weer duizenden klachten binnen. Dat leidde tot 21 waarschuwingen, maar geen boetes. In Nederland is het versturen van spam sinds mei 2004 verboden en kan de Opta een boete van maximaal 450.000 euro opleggen. 

Dat jaar nam Nederland nog de derde plaats in op de ranglijst van landen waar de meeste spam vandaan komt. Een jaar later daalde ons land naar de vijfde plaats en nu komt het helemaal niet meer op de lijst voor.

De meeste ongewenste mails die Nederlanders ontvangen, zijn afkomstig uit het buitenland. Volgens internetbeveiligers is de hoeveelheid spam vorig jaar toegenomen tot 54 tot 85 procent van alle mail. Dat was in 2001 slechts zeven procent. De mailservers van het kabelbedrijf UPC en Demon Internet kregen vorige week nog zo veel spam te verwerken dat de abonnees hun mail niet konden lezen.

De Europese Commissie prees eind november Nederland nog voor de succesvolle aanpak tegen spam. Brussel ziet in toenemende mate dat criminelen internetters bestoken met ongewenste berichten om persoonlijke informatie te onfutselen.

Bron: Nu.nl

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.