Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta verscherpt toezicht op KPN

Leestijd: 1 minuut

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft besloten om KPN per direct onder verscherpt toezicht te stellen. De OPTA schat het risico dat "KPN wet- en regelgeving overtreedt" hoog in en verwacht mogelijk "schadelijke gevolgen voor consument en/of concurrentie". Het besluit is genomen vanwege geconstateerde gedragingen en overtredingen waar tegen inmiddels handhavend is opgetreden.

Geen samenhang recente inval NMa
Vanwege lopende procedures kan OPTA nog geen uitspraken doen over de aard en omvang van de geconstateerde overtredingen: het college geeft aan op z'n vroegst begin januari meer te kunnen zeggen, maar dat kan ook later worden door juridische procedures. Wel verklaart de toezichthouder desgevraagd aan www.nu.nl dat er geen verband is met de inval die de mededingingsautoriteit NMa eerder deze maand deed bij een aantal telecom aanbieders, waaronder KPN.

Eerder toezicht vanwege zakelijke telefonie
KPN heeft eerder onder verscherpt toezicht van de OPTA gestaan: in 2005 is de operator uiteindelijk voor 17 miljoen beboet voor het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.