Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta waarschuwt 10 providers om opzegtermijn

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecomwaakhond OPTA heeft 10 waarschuwingen uitgedeeld aan aanbieders van telefoon, internet, televisie en radio voor het niet duidelijk informeren van consumenten over de maximale opzegtermijn. Sinds 1 juli 2009 kan de consument, na afloop van de eerste contractsperiode, op elk gewenst moment zijn contract opzeggen met een maximale opzegtermijn van één maand.

Waarschuwing
Providers moeten hun klanten duidelijk informeren over hun opzegvoorwaarden, zodat zij weten waar ze recht op hebben. Daarom heeft OPTA de website van dertig aanbieders onderzocht. Tien aanbieders bleken zich in hun algemene voorwaarden niet aan de regels rond de opzegtermijn te houden. Deze providers heeft OPTA nu een waarschuwing gegeven.

Opnieuw controle
In november controleert OPTA de gewaarschuwde aanbieders opnieuw. Als zij hun klanten dan niet duidelijk informeren over de maximale opzegtermijn van één maand, kan OPTA maatregelen nemen zoals het opleggen van een last onder dwangsom en/of een boete van € 450.000.

Klacht
Houdt uw aanbieder zich niet aan de regels rond de maximale opzegtermijn? Dien dan een klacht in bij ConsuWijzer. Hieronder staan de bepalingen en voor welke contracten ze gelden.

Zie ook: Overstap informatie

Bepalingen regelgeving maximale opzegtermijn (art. 7.2a Telecommunicatiewet)
- Contracten voor onbepaalde duur kunnen vanaf aanvang van het contract worden opgezegd.
- De opzegtermijn voor contracten voor onbepaalde duur is maximaal één maand.
- De opzegtermijn voor contracten voor bepaalde duur is na verstrijken van de 1e contractperiode max.1 maand.
- Het moment van opzeggen bepaalt het moment van beëindigen van het contract (één maand is één maand).
- Bovenstaande bepalingen gelden voor alle contracten voor telefoon, internet, televisie en radio met consumenten, ook voor contracten die zijn aangegaan vóór 1 juli 2009.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.