Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opzeggen telecomabonnementen eenvoudiger

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Consumenten kunnen straks eenvoudiger overstappen naar andere telecomaanbieders. Dat staat in het wetsvoorstel dat dinsdag werd aangenomen door de Eerste Kamer.

De nieuwe Telecomwet regelt dat consumenten hun telecomabonnementen (bijvoorbeeld voor internet of voor mobiele of vaste telefonie) straks makkelijker kunnen opzeggen na afloop van de eerste contractperiode. De consument kan dan maandelijks opzeggen in plaats van dat hij of zij ongemerkt voor weer een jaar vastzit aan een abonnement. 

Door deze maatregel, die naar verwachting per 1 juli 2009 in werking treedt, wordt overstappen naar een andere aanbieder eenvoudiger. Opgepast dus als uw abonnement begin volgend jaar afloopt! Als u uw telefoon- of internetabonnement niet tijdig opzegt, zit u er ongemerkt weer voor een jaar aan vast... Tenzij u de keus gemaakt heeft voor een provider die op de wet vooruitloopt en bij wie u nu al makkelijk kunt opzeggen! 

Voorbeelden van  gunstige uitzonderingen zijn Het Net, Alice en Ziggo. Bij deze providers zit u er zelfs slechts minimaal een maand aan vast in plaats van een jaar. Ook KPN die de internet(plus bellen)abonnementen onlangs heeft vernieuwd, hanteert na de initiële contractsduur een opzegtermijn van een maand. Heeft u echter een 1- of 2-jarig abonnement voor mobiele telefonie bij KPN, wees dan op uw hoede! Hier geldt een opzegtermijn van drie maanden. Bij Telfort, Vodafone en T-Mobile is dit overigens ook het geval.

Contract herinneringservice
Weet u niet precies wanneer uw contract afloopt en welk opzegtermijn uw provider hanteert? Bellen.com biedt u een gratis herinneringservice: ContractWizard voor mobiele telefonie en ContractWizard voor internet + bellen met voorbeeld opzegbrieven.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.