Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overal draadloos internetten met T-Mobile of KPN

Leestijd: 2 minuten

Is er sprake van een kleine hotspotoorlog tussen T-Mobile en KPN? In één week tijd laten beide telecomconcerns weten dat draadloos internetten op terrasjes en 'overal in Nederland' mogelijk is.

T-Mobile claimt met 500 WiFi-hotspots aktief en een marktaandeel van 38 procent, het marktleiderschap te hebben. KPN, de nummer twee heeft 250 hotspots, maar is hard bezig met het uitrollen op 'die locaties waar mensen tijd en gelegenheid hebben om te internetten'.  

Met het terrasseizoen in het vooruitzicht worden steeds meer drukbezochte terraslocaties in Nederland voorzien van Hotspots van KPN, zo laat de grootste mobiele aanbieder vandaag via een persbericht weten. KPN HotSpots zijn overigens ook te vinden bij hotels, restaurants, congrescentra en andere druk bezochte locaties.

Eerder deze week maakte T-Mobile bekend dat in de afgelopen tijd een landelijk netwerk van HotSpots is uitgerold. Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands:  'Met een netwerk van 500 HotSpots, waaronder alle Nederlandse McDonald's restaurants, zijn we dicht bij onze doelstelling om HotSpots aan te bieden binnen 7 minuten van elke plek.' 

T-Mobile wil marktleider worden in mobiele breedbanddiensten. Naar eigen zeggen introduceert T-Mobile de eerste echte mobiele breedbanddienst op hoge snelheid. Mobiele internetters hebben de beschikking over een draadloze breedbandverbinding met vergelijkbare snelheid als hun ADSL-verbinding thuis of op kantoor.

T-Mobile biedt hiervoor een flatfee abonnement aan zonder beperkingen vanaf €24 per maand voor haar abonnees, anderen betalen ruim tien euro meer. De minimale contractduur is drie maanden. Iedereen met een voor Wi-Fi geschikte laptop of PDA kan terecht op de T-Mobile HotSpots, ook zonder abonnement. Het gebruik kan dan afgerekend  worden met vouchers (PrePaid) of per creditcard. Een uurtje draadloos internetten kost €5,95, dat is bijna een euro duurder dan bij KPN.

Wie draadloos wil internetten via een HotSpot van KPN moet €30 neertellen voor een maand. Een jaarabonnement kost €300 en wie een kwartiertje wil internetten op een terrasje betaalt €1,30 via een 0900- nummer. Er kan trouwens ook een kraskaart voor een uur (5 euro),  dag of week gekocht worden. KPN werkt ook samen met andere telecomaanbieders en internetproviders. Zo biedt Planet Internet de dienst aan voor 15 euro per maand, waarbij men een bundel van 3 uur krijgt.

Voor meer achtergrondinformatie: WiFi

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie