Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overleg elektronische handtekening

Leestijd: 1 minuut

De wet op de elektronische handtekening zal na de zomer door de Eerste Kamer worden goedgekeurd.
Deze wet, gebaseerd op een Europese Richtlijn, stelt elektronische handtekeningen die zijn uitgegeven door betrouwbare partijen (Trusted Third Parties of TTP's) gelijk aan een handgeschreven handtekening.
De uitgevers van elektronische handtekeningen zullen een keurmerk krijgen om hun betrouwbaarheid aan te tonen. In Nederland wordt het keurmerk beheerd door ECP.NL, het platform voor elektronisch zakendoen.

Vooruitlopend op de wet zijn Nederland en Groot-Brittannië nu al in overleg om tot wederzijdse erkenning van elkaars keurmerk te komen.
De mate van controle op de betrouwbare derde partijen is nu nog per land verschillend. Om elektronische handel tussen landen te bevorderen is het nodig dat hiervoor één standaard wordt gehanteerd.

ECP.NL is nu bezig om de Nederlandse en Britse standaarden op één lijn te brengen zodat partijen met het Nederlandse keurmerk ook in Engeland vertrouwd kunnen worden en andersom. Dit is een belangrijke voorwaarde voor grensoverschrijdende elektronische transacties. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit verdrag voor wederzijdse erkenning ook kan gaan gelden voor andere Europese landen die dezelfde strenge normen voor elektronische handtekeningen hanteren.
Geactualiseerd: woensdag 29 mei 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie