Overname Orange door T-Mobile definitief
Leestijd: 2 minuten
Orange Nederland is overgenomen door Deutsche Telekom, eigenaar van T-Mobile Nederland. Deze overname hing al sinds mei in de lucht, maar werd op 1 oktober definitief. Dit betekent concreet dat de activiteiten van Orange (mobiel en breedband) in Nederland voortaan onder directe verantwoordelijkheid van T-Mobile vallen.
Geen veranderingen op korte termijn
Voor de klanten van Orange verandert er op de korte termijn niets. De dienstverlening en bedrijfsvoering, voor zowel telefonie als internet, wordt onverminderd voortgezet. Mobiele telefonie- en internetabonnementen blijven gelijk, net zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Ook de winkels van Orange blijven gewoon open om klanten op dezelfde wijze van dienst te zijn. Zodra er belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden, wordt dit direct bekend gemaakt, aldus Orange.
Orange voorheen Dutchtone
Orange Nederland, onderdeel van France Télécom, startte in 1999 onder de naam Dutchtone. In 2003 veranderde de naam in Orange. Drie jaar later startte Orange met het aanbieden van UMTS. Door de overname van Orange wordt T-Mobile qua klantenaantal groter dan Vodafone, tot nu toe de tweede operator na KPN. Als gekeken wordt naar omzet, dan blijft Vodafone nummer twee. Dat komt omdat Vodafone meer klanten met een abonnement heeft die meer omzet genereren dan klanten die prepaid bellen.
Overnameprijs 1,33 miljard
Eind mei van dit jaar heeft Deutsche Telekom AG, moeder van T-Mobile Netherlands, France Télécom een bod gedaan om dochter Orange Nederland over te nemen. Daarbij werd een overnameprijs geboden van 1,33 miljard euro. De Europese Commissie heeft de overname recent goedgekeurd en ook de Ondernemingsraden van T-Mobile Nederland en Orange Nederland hebben inmiddels advies uitgebracht betreffende deze overname. De combinatie van T-Mobile en Orange heeft op het moment van overname ongeveer 4,8 miljoen mobiele klanten in Nederland. Orange telt 2,148 miljoen mobiele klanten en ongeveer 0,5 miljoen breedbandklanten (voorheen Wanadoo), terwijl T-Mobile 2,638 miljoen actieve klanten heeft per 30 juni 2007.
Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands geeft in het persbericht aan dat men nu zo snel mogelijk aan de slag gaat om samen met de medewerkers van Orange te komen tot één bedrijf. Hij is ervan overtuigd dat er voor iedereen die onderdeel wil zijn van het nieuwe T-Mobile werk is. Klanten zullen door de combinatie van de twee netwerken kunnen profiteren van een nog betere dekking.
Laatste nieuws
-
T-Mobile heet vanaf nu Odido
5 sep T-Mobile Nederland gaat vanaf 5 september 2023 verder als Odido. Dit geldt voor de merken T-Mobile e...
-
Grote internetproviders verhogen de prijzen: hoe kun je alsnog geld besparen?
8 jun Door de inflatie en de energiekosten gaan ook de prijzen van internet en televisie omhoog. Wij legge...
-
Hoge inflatie? Tips waarmee je makkelijk bespaart op internet, tv en bellen
1 feb Met een torenhoge inflatie is het slim je abonnement voor internet, tv en bellen onder de loep te ne...
-
'Internetabonnement kan tientallen euro's goedkoper'
19 sep De prijs van een internetabonnement kan de helft goedkoper. Ziggo en KPN vormen een duopolie wat zor...
-
Bij deze provider kijk je het voordeligst naar ESPN
17 aug ESPN Compleet zit bij Online.nl en Freedom bij het TV pakket inbegrepen. Hoeveel betaal je bij ander...