Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overname Orange door T-Mobile definitief

13 reacties

Orange Nederland is overgenomen door Deutsche Telekom, eigenaar van T-Mobile Nederland. Deze overname hing al sinds mei in de lucht, maar werd op 1 oktober definitief. Dit betekent concreet dat de activiteiten van Orange (mobiel en breedband) in Nederland voortaan onder directe verantwoordelijkheid van T-Mobile vallen.

Geen veranderingen op korte termijn
Voor de klanten van Orange verandert er op de korte termijn niets. De dienstverlening en bedrijfsvoering, voor zowel telefonie als internet, wordt onverminderd voortgezet. Mobiele telefonie- en internetabonnementen blijven gelijk, net zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Ook de winkels van Orange blijven gewoon open om  klanten op dezelfde wijze van dienst te zijn. Zodra er belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden, wordt dit direct bekend gemaakt, aldus Orange.

Orange voorheen Dutchtone
Orange Nederland, onderdeel van France Télécom, startte in 1999 onder de naam Dutchtone. In 2003 veranderde de naam in Orange. Drie jaar later startte Orange met het aanbieden van UMTS. Door de overname van Orange wordt T-Mobile qua klantenaantal groter dan Vodafone, tot nu toe de tweede operator na KPN. Als gekeken wordt naar omzet, dan blijft Vodafone nummer twee. Dat komt omdat Vodafone meer klanten met een abonnement heeft die meer omzet genereren dan klanten die prepaid bellen.

Overnameprijs 1,33 miljard
Eind mei van dit jaar heeft Deutsche Telekom AG, moeder van T-Mobile Netherlands, France Télécom een bod gedaan om dochter Orange Nederland over te nemen. Daarbij werd een overnameprijs geboden van 1,33 miljard euro. De Europese Commissie heeft de overname recent goedgekeurd en ook de Ondernemingsraden van T-Mobile Nederland en Orange Nederland hebben inmiddels advies uitgebracht betreffende deze overname. De combinatie van T-Mobile en Orange heeft op het moment van overname ongeveer 4,8 miljoen mobiele klanten in Nederland. Orange telt 2,148 miljoen mobiele klanten en ongeveer 0,5 miljoen breedbandklanten (voorheen Wanadoo), terwijl T-Mobile  2,638 miljoen actieve klanten  heeft per 30 juni 2007.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands geeft in het persbericht aan dat men nu zo snel mogelijk aan de slag gaat om samen met de medewerkers van Orange te komen tot één bedrijf. Hij is ervan overtuigd dat er voor iedereen die onderdeel wil zijn van het nieuwe T-Mobile werk is. Klanten zullen door de combinatie van de twee netwerken kunnen profiteren van een nog betere dekking.

Gerelateerd nieuws: 
Ben wordt T-Mobile op 25 februari 
Dutchtone nu Orange
T-Mobile beschuldigt Orange van misleiding
Wanadoo met goedkoopste ADSL-dienst ooit
Wanadoo nu Orange met spectaculaire acties

Reacties (13)

Geplaatst door: k.koop ()

orange abo bij het opzeggen gelijk omzetten naar prepay.
dan gaat het opgebouwde budget gewoon mee naar prepay.
laatst nog gedaan, dit werkt gewoon nog steeds.
als je navraag hierover doet is het antwoord bovenstaand is mogelijk omdat je beltegoed opbouwd in euroés bij beltegoed in tijd werkt dit niet.

Geplaatst door: Mark ()

@Sverige. dat is bull**** want je kunt dat niet meer meenemen naar pre-pay. heb ik ook geprobeerd

Geplaatst door: Roland ()

Beltegoed Orange:

Onbeperkt houdbaar

T-mobile prepaid:

Beltegoed blijft onbeperkt geldig, tenzij je langer dan een periode van 6 aaneengesloten maanden helemaal geen gebruik maakt van je aansluiting (één keer bellen, sms`en of opwaarderen is dus al voldoende).

Geplaatst door: Sverige ()

Orange is zo slecht nog niet... Zowel Orange als T-Mobile hebben onberperkt houdbaar beltegoed in hun pakketten zitten, dus waarom zou dit verdwijnen?
Ik ben laatst overgestapt van Abo naar prepaid, en mocht van Orange mijn beltegoed wat ik op het moment van overstap had, gewoon behouden!! Kijk dét is nou klantvriendelijkheid!!
Ik ben naar Prepaid gegaan, omdat ik eigenlijk veel minder bel dan vroeger... ik ben nu al een poos in het buitenland met Globalsim, omdat dit goedkoper is... dus had ik steeds beltegoed over... en spaarde steeds meer op. Dan kan je beter prepaid gaan, ondanks dat de gesprekstarieven dan veel hoger zijn...

Geplaatst door: wilfred ()

wat een onzin, in elk gebied heeft een bepaalde provider goed bereik en in sommige gebieden meerdere.

ben voor het werk ook regelmatig in buitengebieden en ook daar werkt T-Mobile perfect!

In tegen stelling tot Vodafone, dus blij dat ik daar vanaf ben.

En qua prijs is er ook duidelijk een verschil.

wat betreft de `vooruitstrevende techniek` tja, dat is persoonlijk, of je (hebt het nodig)(gebruikt het) of niet.

voor vodafone geldt; alles heeft een prijs, en een flinke ook!

Geplaatst door: Ferry ()

@ appelsap. ik zit zelf op het Vodafone-netwerk en reis door geheel `t land en nooit een probleem met de dekking terwijl ik dit wel voorheen met T-Mobile, Orange, Telfort en KPN heb gehad, waarbij KPN wel witte vlekken heeft, maar d`s `t standaard kpn-virus zoals jezelf al aangaf. Verder is Vodafone immers weer koploper met het wijzigen van diensten, dit maal mobiel internet buitenland en dat zegt volgens mij ook keiveel over de service die Vodafone hoog in het vandaal heeft naast veiligheid en kwaliteit.

Geplaatst door: Roland ()

Ik denk dat straks de onbeperkte houdbaarheid van beltegoed verleden tijd zal zijn. Misschien is dat er nog wel een tijdje voor de bestaande klanten om niet gelijk hun voor borst te stoten....

Geplaatst door: Roland ()

Geachte mensen,Ik heb zojuist met Orange gesproken. Zij geven aan dat de beide netwerken gecombineerd worden. Dus klanten van Orange kunnen roamen op het netwerk van T-mobile en andersom. Dit omdat er in sommige gebieden geen voldoende dekking is. Orange gaf aan dat sommige mensen speciaal Orange hebben genomen omdat in hun dorp wel dekking is. Als dan het Orange netwerk zou gaan verdwijnen zou dat niet meer het geval zijn. Vandaar die keuze.

Geplaatst door: Roland ()

Bedoel het netwerk van Telfort uiteraard. Het was voor de Telfort klanten een hele verbetering, het KPN netwerk! Vanaf het begin aan vond ik het al vreemd dat Nederland wel 5 netwerken had. In Duitsland heb je er ook maar 3!

Geplaatst door: Roland ()

Gaat het Orange netwerk de lucht uit? Want dat zie ik nergens in staan. Toen KPN, Telfort overnam ging later het netwerk van KPN uit. Dat was een hele verbetering. Ik weet niet welke netwerk een betere netwerkdekking heeft Orange of T-mobile? Misschien dat ze een aantal masten van Orange/T-mobile kunnen samenvoegen?

Geplaatst door: appelsap ()

Ferry ik ken genoeg witte plekken ook in het kpn netwerk en ook in het vodafone netwerk en kwa service hebben alle operators niet alstijd even goede service (KPN IPB? bij voorbeeld)

Geplaatst door: Ferry ()

Voordeel: voortaan Sinasappel Thee bij een gesprek = Tea Orange

Nadeel: netwerk blijft slecht en zal `t nooit behalen bij de kwaliteit van het Vodafone-netwerk of KPN-netwerk, waarbij de laatste nogal een twijfel is.
Nadeel: RaboMobiel (nu via Orange) moet van oranje naar paars :D Haha.
Voordeel: 1 adres voor slechte service en kwaliteit op mobiel niveau dan

Geplaatst door: EPB ()

Het lijkt me logisch als de klanten van T-Mobile en Orange
goedkoper uit zijn.

Tevens ben ik heel benieuwd wat de voor en nadelen zijn.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie