Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen ADSL per 1 mei vereenvoudigd

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 mei is het overstappen van de ene naar de  andere KPN  ADSL-provider eindelijk eenvoudiger geworden.

Dat wil zeggen wie nu overstapt, kan binnen een paar dagen gebruikmaken van ADSL  van een andere provider, zonder opheffing van de bestaande ADSL-aansluiting. Het switchen is echter niet gratis:  het kost €30. Voorwaarde is ook dat men gebruik maakt van 'ADSL van KPN', zowel bij de oude als bij de nieuwe internetprovider. Wie bijvoorbeeld van Het Net naar BBned of Versatel wil overstappen, zit steeds nog wekenlang zonder internetverbinding!

Bij overstappen binnen het KPN-netwerk behoudt men sinds 1 mei dus toegang tot internet en kan men blijven e-mailen. Er hoeven niet opnieuw aansluitkosten betaald te worden, omdat de bestaande ADSL-aansluiting intact blijft.

Het overstappen kost  eenmalig € 30,-  en wordt er voor een abonnement met een lagere snelheid gekozen, dan komt daar nog € 25,- bij. Bij het overstappen moet men rekening houden met de contractduur en opzegtermijn van de huidige internetprovider. In de meeste gevallen is de minimale contractduur een jaar met een opzegtermijn van een maand en in sommige gevallen 2 of 3 maanden. Er zijn ook veel   ADSL abonnementen waarbij sprake is van een jaarcontract met stilzwijgende verlenging van een jaar!

Wie nu overstapt , kan binnen een paar dagen gebruikmaken van ADSL van de nieuwe provider. Wel moet u er rekening mee houden dat u  tijdens het overstappen niet kunt wisselen van een gewone telefoonlijn naar ISDN of andersom! U hoeft voor de overstap naar een nieuwe provider ook geen ander modem. U kunt namelijk gewoon gebruik blijven maken van uw huidige modem.

De overstap van of naar een ander ADSL netwerk zoals Bbned, Tiscali Wholesale (BaByXL) of Versatel is helaas alleen mogelijk door uw huidige abonnement op te zeggen en daarna een nieuwe aanvraag te doen. U moet er dan rekening mee houden dat u een aantal weken geen ADSL heeft. Bovendien moet u opnieuw aansluitkosten betalen, tenzij de nieuwe ADSL aanbieder een actie heeft zonder aansluitkosten. U hoeft dan ook geen €30 overstapkosten te betalen.

Zoals we eerder berichtten, zal het overstappen tussen de verschillende ADSL-netwerken ook eenvoudiger gemaakt worden. 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie