Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen internet vaak binnen 1 dag

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Overstappen naar een andere internetprovider lukt in 86 procent van de gevallen binnen een dag. Dat blijkt uit een steekproef van onderzoeksbureau Synovate, gehouden in opdracht van een groot aantal Nederlandse internetproviders. Het bureau ondervroeg 1291 consumenten die in maart en april overstapten over hun ervaringen, zo schrijft Nu.nl.

In 2008 spraken UPC, Tele2, BBNed (o.a. Alice), Online, Ziggo, KPN, Het Net, Telfort en XS4ALL met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken af dat de overstap in 95 procent van de gevallen binnen een dag geregeld moet zijn.

Veel consumenten zijn huiverig voor een overstap, omdat ze vrezen dat ze dan langdurig zonder verbinding zitten. Halverwege vorig jaar maakten enkele providers echter al bekend dat internet en telefonie binnen een dag opgeleverd kan worden. 

Zo kan de consument die overstapt naar Tele2 sinds augustus op de dag dat het voormalige internetsignaal wordt afgesloten, direct het nieuwe modem en de telefoon aansluiten. Voorheen werd bij Tele2 eerst internet opgeleverd en kon het bestaande telefoonnummer een aantal dagen later pas overgezet worden. 

Telecomwaakhond OPTA doet momenteel eveneens onderzoek naar de ervaringen met overstappen. Bencom hoort ook graag uw -hopelijk positieve- ervaringen in ons Forum!
 

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.