Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overstappen internet vaak binnen 1 dag

door Jeanet Woldring

Overstappen naar een andere internetprovider lukt in 86 procent van de gevallen binnen een dag. Dat blijkt uit een steekproef van onderzoeksbureau Synovate, gehouden in opdracht van een groot aantal Nederlandse internetproviders. Het bureau ondervroeg 1291 consumenten die in maart en april overstapten over hun ervaringen, zo schrijft Nu.nl.

In 2008 spraken UPC, Tele2, BBNed (o.a. Alice), Online, Ziggo, KPN, Het Net, Telfort en XS4ALL met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken af dat de overstap in 95 procent van de gevallen binnen een dag geregeld moet zijn.

Veel consumenten zijn huiverig voor een overstap, omdat ze vrezen dat ze dan langdurig zonder verbinding zitten. Halverwege vorig jaar maakten enkele providers echter al bekend dat internet en telefonie binnen een dag opgeleverd kan worden. 

Zo kan de consument die overstapt naar Tele2 sinds augustus op de dag dat het voormalige internetsignaal wordt afgesloten, direct het nieuwe modem en de telefoon aansluiten. Voorheen werd bij Tele2 eerst internet opgeleverd en kon het bestaande telefoonnummer een aantal dagen later pas overgezet worden. 

Telecomwaakhond OPTA doet momenteel eveneens onderzoek naar de ervaringen met overstappen. Bencom hoort ook graag uw -hopelijk positieve- ervaringen in ons Forum!
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie