Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen met nummerbehoud beter geregeld

Leestijd: 2 minuten

Het overstappen met behoud van telefoonnummer is per 1 maart nog beter geregeld. Dat komt omdat telefoonbedrijven zich moeten houden aan nieuwe regels die telecomwaakhond OPTA heeft opgesteld ten aanzien van nummerportabiliteit.

U heeft nu het recht om uw huidige telefoonnummer mee te nemen* naar een nieuw abonnement tot op de laatste dag van uw contracttermijn. Voorheen ging het wel eens fout als vlak voor het einde van de contracttermijn om nummerbehoud werd gevraagd. 

Nu hebben de telefoonbedrijven meer mogelijkheden gekregen om eventuele fouten te herstellen. Het nummer wordt tot een maand na afloop van het contract gereserveerd zodat het nummer nog kan worden teruggegeven.

Nummerbehoud toch vroegtijdig aanvragen
Consuwijzer waarschuwt dat u weliswaar het recht heeft om tot op de laatste dag van uw contract een verzoek tot nummerportabiliteit te doen, maar aanbieders mogen er maximaal tien werkdagen over doen om dit verzoek technisch te regelen. "Als u op de laatste contractdag nummerportabiliteit aanvraagt, dan loopt u dus het risico dat u tien werkdagen niet gebeld kunt worden via uw oude telefoonnummer." ConsuWijzer adviseert dan ook nummerportabiliteit minstens tien dagen voor het aflopen van uw oude contract aan te vragen.

Wat is de beste manier om uw telefoonnummer mee te nemen?
U heeft het recht om uw telefoonnummer mee te nemen als u een nieuw abonnement neemt. Meldt het meteen als u hier gebruik van wilt maken bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Uw nieuwe aanbieder regelt het met uw oude aanbieder.

* U kunt uw telefoonnummer meenemen als u verandert van:
- mobiel abonnement, bij dezelfde aanbieder
- vaste telefonie bijvoorbeeld ISDN, bij dezelfde aanbieder
- aanbieder voor vaste telefonie of voor mobiel
- aanbieder van vaste telefonie om met VOIP te bellen

Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie