Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen! Niets doen kost je poen

Leestijd: 3 minuten

Mensen laten jaarlijks honderden euro's liggen door niet over te stappen naar een andere energieleverancier, verzekeraar of telecomprovider. Dat zegt ConsuWijzer. Het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt start daarom de campagne 'Niets doen kost je poen' om mensen hierop te wijzen. Ben Woldring, eigenaar van Gaslicht.com en Bellen.com, beaamt dat volledig.

Niets doen kost je poen

Door niets te doen blijven consumenten vaak onnodig lang vastzitten aan een contract dat te duur is of niet meer aansluit bij hun behoefte. Bij energiecontracten kan het overstapvoordeel oplopen tot 450 euro per jaar en bij financiële producten tot ruim 900 euro aldus ConsuWijzer.

Energie overstap

Gemiddeld denken mensen 84 euro per jaar te besparen met een overstap, maar volgens ConsuWijzer is de besparing vaak veel hoger. Uit onderzoek blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste energieleverancier 451 euro is en tussen de gemiddelde en de goedkoopste nog altijd 220 euro, bij een contract van een of twee jaar.

Ben Woldring, eigenaar van onder meer Gaslicht.com en Bellen.com, beaamt dat op het gebied van energie flink kan worden bezuinigd. Meer dan de helft van de particuliere verbruikers oriënteert zich niet op prijzen, maar blijft klant bij zijn vaste energiemaatschappij. „Dat worden slapers genoemd. Het aantal mensen dat blijft zitten, is groter dan het aantal overstappers”, zegt hij.

Op Gaslicht concurreren de energieleveranciers fiks met kortingen van 120 tot 190 euro. Woldring rekent voor dat een gemiddeld gezin van vier personen bij de goedkoopste energieleverancier 2400 euro per jaar kwijt is. Dat is 346 euro per jaar voordeliger dan de gemiddelde prijs bij de 'grote drie', Nuon, Essent en Eneco. „Met een paar muisklikken heb je toch snel geld verdiend”, aldus Woldring.

Wilt u toch liever bij uw vertrouwde aanbieder blijven? Ook dat kan. Energieleveranciers bieden steeds vaker verlengmogelijkheden waardoor u ook als bestaande klant gebruik kunt maken van een aantrekkelijk energiecontract. Gaslicht.com biedt u een eenvoudig overzicht van de verlengmogelijkheden bij uw huidige leverancier.

Mobiele telefonie

Wat mobiele telefonie betreft hebben veel mensen een abonnement met een 'gratis' mobieltje erbij. De kosten voor die 'gratis' telefoon zijn in het maandelijks tarief verwerkt. Maar als de contractperiode afloopt en je hoeft nog geen nieuw toestel, dan kun je beter overstappen op een goedkoper sim only abonnement, zegt ConsuWijzer. Op Bellen.com kun je deze abonnementen heel snel vergelijken en overstappen. En ook hier geldt: „Met een paar muisklikken heb je toch snel geld verdiend”.

Aan de slag

Met informatie, tips, stappenplannen en vergelijkschema’s wil ConsuWijzer consumenten helpen om het vergelijken simpel en overzichtelijk te houden. Vergelijkschema's te veel werk? Op onze sites zoals Gaslicht.com, Bellen.com, en Totaalwijzer.nl hebben we alles al voor u uitgezocht en is overstappen -of verlengen- een fluitje van een cent.

Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.