Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen op Alles-in-1 wordt makkelijker

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een aantal providers heeft toegezegd ervoor te zorgen dat mensen makkelijker kunnen overstappen op een pakket met internet, televisie en telefonie in één. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken in een brief bekendgemaakt.

Makkelijker overstappen
Een consument die een triple play (internet+bellen+tv) bundel afneemt, moet gemakkelijk kunnen overstappen zonder problemen als dubbele nota's of dienstonderbreking. Dat houdt in dat als een consument met een triple play pakket wil overstappen naar een andere aanbieder, de overstap desgewenst volledig wordt gefaciliteerd door de nieuwe aanbieder. Minister Kamp vindt dit zeer wenselijk, mede gelet op het grote en groeiende marktaandeel van deze bundels.

De huidige overstapregeling voorziet hier niet goed in, omdat deze zich voornamelijk richt op telefonie- en internetdiensten. Hierdoor zijn pakketten met televisiediensten niet goed afgedekt.

Overstapdrempels verlagen
Volgens Economische Zaken zullen de marktpartijen de afspraken uit 2008 zowel verbeteren als uitbreiden naar alle pakketten waar naast internet ook televisiediensten zitten. Minister Kamp schreef in een brief naar de Tweede Kamer dat hij verwacht dat dit op korte termijn zal plaatsvinden en dat hij de ontwikkelingen nauwkeurig zal volgen.

Alles-in-1 populair
De populariteit van triple play groeit enorm. Steeds meer mensen nemen een pakket af waarin internet, telefonie en televisie worden gecombineerd in 1 abonnement. Zo werden volgens de Autoriteit Consument & Markt ( ACM ) eind vorig jaar 3,3 miljoen triple play bundels afgenomen. Dit is een groei van 600 duizend ten opzichte van het jaar ervoor.

Zie TOP 5 Alles-in-1 op TOTAALWIJZER.NL voor de goedkoopste totaalpakketten

Lees ook:
Overstappen naar een andere internetprovider

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.