Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Pas op met internet op mobiel in buitenland

Leestijd: 2 minuten

De hoge tarieven voor mobiel bellen en sms'en in het buitenland krijgen veel aandacht.  Maar voor de tarieven voor mobiel internetten tijdens de buitenlandse vakantie  is een waarschuwing eveneens op z'n plaats.

Na zijn vakantie in Frankrijk ontving een WINMAG-redacteur een factuur van 187 euro voor 'Orange World'  (mobiel internet)  in het buitenland.
 
Op Winmagazine.nl staat: 'De factuur werd goed nageplozen en de infopagina's op Orange  ook en het klopt allemaal.' Wat de redacteur zich waarschijnlijk niet gerealiseerd heeft, is het feit dat de kosten in het buitenland aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland. Dat geldt niet alleen voor mobiel bellen en sms-en, maar ook voor mobiel internet!

Op de Orange website wordt duidelijk aangegeven dat de kosten van Orange World in het buitenland anders zijn dan in Nederland: Onbeperkt gebruik van Orange World diensten voor € 6 per maand en de gratis internetbundel, geldt er niet. Orange World in het buitenland kost € 15 per MB verrekend per 25 KB. 

In Nederland kun je als Orange abonnee voor 6 euro per maand voor 25 MB 'gratis internetten'. Heb je deze 25 MB verbruikt, dan betaal je 3 euro per MB. In het buitenland betaal je dus bijna drie keer zoveel om tijdens je vakantie het nieuws te bekijken op je telefoon! 

Vijftien euro per MegaByte is 'schokkend veel als je beseft dat je daar met een beetje surfen door Nu.nl en  Ouders.nl op je smartphone per dag(!) al aan blijkt te komen', schrijft de redactie van het blad.

'Wees dus gewaarschuwd. Gebruik bij voorkeur een openbare WiFi-verbinding op de camping (hotspot), als je tenminste een laptop bij je hebt. Mobiel surfen met je mobiel in het buitenland is sterk af te raden zolang je daar nog geen flat fee abonnement voor kunt nemen, zoals binnen Nederland wel al mogelijk is.' Een tip waar Bellen.com zich helemaal bij aansluit, want niet alleen Orange hanteert hoge datatarieven in het buitenland, ook de andere operators weten van wanten. Al heeft Vodafone deze week het goede voorbeeld gegeven met het  stroomlijnen van de datatarieven in 78 landen!  En wil je met alle geweld toch mobiel internetten tijdens je vakantie: 

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.