Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Pas op voor virus in `Happy New Year` mail

Leestijd: 2 minuten

Sinds afgelopen nacht worden e-mailberichten met de titel "Happy New Year!" in groten getale rondgestuurd. Deze e-mailberichten bevatten zogenaamd een ansichtkaart als bijlage. Deze bijlage ("postcard.exe") bevat een virus. Dit meldt Waarschuwingsdienst.nl, de voorlichtingssite van de overheid over veilig internetten. 

Ook Verisign waarschuwt voor dit virus dat de ronde doet,  zo bericht Webwereld vandaag:
 
'Als bijlage bevatten de virusmails een bestand genaamd postcard.exe. Wie het bestand opent krijgt diverse malware op zijn pc geïnstalleerd, waaronder de virussen en Trojaanse paarden Tibs, Nwar, Banwarum en Glowa. Vervolgens probeert het virus zichzelf te versturen.

Eerder deze maand werden er ook al mails met dergelijke subjecten en bijlagen verstuurd. Volgens Verisign gaat het hier echter om een nieuw virus. Volgens het bedrijf is er een fikse toename in het e-mailverkeer door het virus. Het bedrijf heeft zelfs een netwerk getraceerd dat op dit moment vijf virusmails per seconde verstuurt.' 

Hoe kan uw computer besmet raken?
Wanneer u de bijlage bij de betreffende mail opent, raakt uw computer geïnfecteerd.

Hoe voorkomt u dat uw computer besmet raakt?
Zorg ervoor dat uw virusscanner is bijgewerkt met de nieuwste virusdefinities. Daarnaast is het verstandig om e-mailberichten met als titel "Happy New Year!" niet te openen of in ieder geval zeer voorzichtig te behandelen.


 
 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie