Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Per 1 maart nieuwe wet mobiel internet in buitenland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

U hoeft voortaan niet meer verrast te worden door hoge rekeningen wanneer u in het buitenland internet heeft gebruikt op uw mobiele telefoon. Vanaf 1 maart 2010 geldt in de hele Europese Unie een nieuwe wet voor mobiel internet in het buitenland. U kunt uw aanbieder vragen een limiet in te stellen.

Limiet
Als consument kunt u uw aanbieder vragen om een limiet in te stellen voor het gebruik van mobiel internet in een ander Europees land. Hoe hoog deze limiet precies is, mag uw aanbieder zelf bepalen. Maar hij moet rond de 60 euro liggen. Neem het zekere voor het onzekere als u de komende tijd op vakantie wilt gaan en neem contact op met uw aanbieder! T-Mobile heeft overigens al sinds enige tijd een limiet ingesteld van 11.90 euro per dag.

Deze zomer alle mobiele internetters beschermd in de EU
Vanaf 1 juli 2010 wordt iedereen die in de Europese Unie op vakantie is automatisch beschermd voor hoge mobiele rekeningen door mobiel internet. Iedereen die bijna zijn limiet bereikt, ontvangt van zijn aanbieder een sms'je. Ook iedereen die de limiet bereikt, krijgt weer een bericht. Wie daarna toch nog meer mobiel internet wil gebruiken in de EU, moet eerst contact opnemen met zijn aanbieder. Let goed op welke landen bij de EU horen: Kroatië en Zwitserland en Noorwegen bijvoorbeeld niet. Hoewel enkele aanbieders (Vodafone Passport, T-Mobile) in sommige van deze landen dezelfde lagere roamingtarieven hanteren.

Klachten over hoge rekeningen
Steeds opnieuw werden consumenten verrast door hoge rekeningen wanneer zij in het buitenland internet hadden gebruikt op hun mobiele telefoon. ConsuWijzer ontving maandelijks klachten. Vandaar dat alle toezichthouders van de Europese Unie nu samen moeten zorgen dat aanbieders de limiet voor mobiel internetten in het buitenland goed invoeren.

Hebt u een klacht over de rekening van mobiel internet terwijl u een limiet hebt aangevraagd? Dien die dan in bij ConsuWijzer. Dan kan OPTA onderzoeken of aanbieders de wet goed naleven. Zie Vakantiebellen.com voor meer informatie over mobiel bellen en internetten in het buitenland.

Bron: ConsuWijzer

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie