Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Platform voor SIP en internettelefonie

Leestijd: 1 minuut

Nederland heeft sinds deze week een platform rondom SIP en internettelefonie.  Bij Ericsson in het Brabantse Rijen is gisteren de oprichtingsbijeenkomst gehouden van de Nederlandse Special Interest Group (SIG). Initiatiefnemer is de Nederlandse afdeling van Internet Society, ISOC.nl.

De SIG is bedoeld als platform voor iedereen die in internettelefonie geinteresseerd is, of dat nu vanuit zakelijk, technisch, bestuurlijk, juridisch of sociologisch oogpunt is.

Bellen via internet verandert in steeds sneller tempo de telecomwereld. "De internetwereld staat klaar om het stokje over te nemen van de telecomwereld", aldus ISOC.nl-directeur Michiel Leenaars. "Dankzij de preselect carriers zijn mensen al wat gewend aan marktwerking, maar scheve internationale tarieven en hoge drempels voor nieuwe diensten bestaan nog steeds."

Voor internettelefonie wordt onder meer gebruik gemaakt van SIP (Session Initiation Protocol), een open internetstandaard vanuit de Internet Engineering Task Force (IETF) die veel nieuwe mogelijkheden biedt. SIP kent overeenkomsten met andere internetprotocollen zoals HTTP en SMTP.

De vereniging heeft  Rob Meijer, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast verbonden aan TNO Telecom, (voorheen KPN Research) bereid gevonden als voorzitter van de SIG op te treden.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie