Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijsverlaging laat oude tijden herleven bij Orange

Leestijd: 3 minuten

De meeste Nederlanders denken dat ze  teveel te betalen voor zowel telefonie als internet.  Een ruime meerderheid is van mening dat internetproviders in Nederland te hoge prijzen vragen voor internettoegang thuis. Dit blijkt uit een onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar de prijsbeleving van gecombineerde internet- en vaste telefonieproducten. TNS NIPO voerde dit onderzoek onlangs uit in opdracht van Orange Breedband. De provider trok haar conclusies en verlaagde de prijzen waarmee ze -net als vijf jaar geleden- in een klap het scherpste aanbod van Nederland heeft! 

Top 5 goedkoopste Internet+Bellen abonnementen
Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek heeft Orange haar breedbandproducten voor internet plus telefonie sterk vereenvoudigd en in prijs verlaagd. Hierdoor staat Orange ADSL & Telefonie op de eerste plaats in de TOP 5 Internet+Bellen. Heel opmerkelijk, het is namelijk lang geleden dat de aanbieder zich als prijsvechter profileerde. Toen Orange nog Wanadoo heette, was het eerder uitzondering dan regel wanneer de breedbandproducten niet in de Top 5 voorkwamen! Zo was Wanadoo in 2002 de voordeligste ADSL-provider van Nederland met Wanadoo ADSL Lite voor een maandprijs van 35 euro. Daarvoor kostte het abonnement 52 (!) euro,  een heel gebruikelijke prijs in die tijd. Oude tijden herleven dus met dit scherpgeprijsde productaanbod.

Stempel van ‘te duur’
‘Mensen weten vaak niet zeker of ze teveel betalen,’ licht Lisanne Kerstens van TNS NIPO toe, ‘Hun gevoel van ‘te duur’ wordt mede veroorzaakt door de ondoorzichtigheid van de tarieven.’ Onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en dat verklaart waarschijnlijk waarom slechts vier procent van de ondervraagde huishoudens verwacht aan een overstap naar een andere provider veel lagere kosten over te houden. Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat huishoudens voor een gecombineerd internet- en telefonie-abonnement gemiddeld ruim € 30 per maand verwachten te betalen. Abonnementen onder € 20 beschouwt 78% van de ondervraagden als goedkoop. Een grote meerheid (81%) voorspelt overigens dat de prijzen de komende jaren verder zullen dalen.

Vereenvoudiging aanbod
‘Klanten willen bij hun keuze van een bepaalde aanbieder voor internet én telefonie naast prijs óók kwaliteit en een snelle verbinding betrekken,’ zegt marketingdirecteur Paul Lempers. ‘Maar dan is het onderling vergelijken van aanbieders niet eenvoudig. Wij hebben daarom ons productenaanbod sterk vereenvoudigd met een simpele en herkenbare indeling op basis van snelheid en prijs waarmee we de vergelijking met andere providers aandurven.’ 

Vergelijkingssite internet+telefonie brengt transparantie in de markt
Steeds meer mensen willen overstappen met hun internet+telefonie abonnement, maar vinden het lastig om zelf uit te zoeken welke aanbieder het beste aanbod heeft in deze ondoorzichtige markt. De onafhankelijke prijsvergelijkingsplatforms  www.bellen.com en www.internetten.nl bewegwijzert consumenten daarom al bijna tien jaar in deze jungle. Niet alleen Orange realiseert zich het belang van onafhankelijke vergelijkingen, ook andere partijen als Telfort, Belcompany en Simyo zetten Bencom's vergelijkingsplatform in, waardoor veel klanten besluiten om over te stappen. Zo levert een hoge positie in de prijsvergelijker de aanbieders geheid een grote hoeveelheid nieuwe klanten op.

Marktstrijd Orange en Alice
Orange Breedband staat met haar nieuwe propositie nu bovenaan en is met een maandprijs van  15 euro  voor internet+telefonie het scherpste instapabonnement van Nederland. Vorige week lanceerde Telecom Italia  nog het nieuwe providermerk Alice dat het dubbele kost. Overigens geen vergelijkbaar product, omdat dit een supersnel abonnement is tot 20 Mb waarbij je onbeperkt kunt bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Wie geen appels met peren wil vergelijken, moet Alice Comfort daarom vergelijken met Orange ADSL Extra & Telefonie, eveneens 20 Mb en eveneens 30 euro per maand! Een voordeel van Alice is dat de prijs niet verhoogd wordt na een jaar; bovendien is het abonnement maandelijks opzegbaar.  

  Zie ook: TOTAALWIJZER.NL
Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie