Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijzen vergelijken loont

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Prijs- en kwaliteitvergelijkers op internet verdringen traditionele consumentenorganisaties steeds meer als het gaat om het advies aan consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit. 

De onderzoekers stellen vast dat de Consumentenbond en televisieprogramma's als Kassa en Radar geen belangrijke adviesbron meer zijn voor consumenten.

Het onderzoek is uitgevoerd in de markt voor mobiele telefonie en energie. De wetenschappers concluderen dat de consument een sterke voorkeur heeft voor websites van een nieuwe generatie adviesorganisaties, die een combinatie van prijzen en andere informatie verschaffen.

Eenderde van de ondervraagden ziet deze websites als de belangrijkste informatiebron, gevolgd door reclame (18 procent), websites van leveranciers (18 procent), informatieve radio- en televisieprogramma's (18 procent), familie en vrienden (16 procent) en de Consumentenbond (14 procent).

Het Dagblad van het Noorden en het Algemeen Dagblad wijden in hun zaterdageditie een artikel aan de onderzoeksresultaten. 
Het regionale dagblad noemt internetondernemer Ben Woldring een van de pioniers van het vergelijken van de prijs via internet in Nederland. "Volgens Woldring is het vergelijken via internet nog lang niet uitontwikkeld. De nieuwste generatie vergelijkingssites zorgt er bijvoorbeeld voor dat je door het intikken van je postcode alleen met aanbiedingen wordt geconfronteerd die daadwerkelijk voor zijn of haar adres mogelijk zijn. Dus geen snel internet via de kabel als die kabel er niet is."

Het AD maakt een selectie van websites die de juiste informatie geven, ondermeer op het gebied van telefonie en digitale televisie. Bellen.com en Digitelevisie.nl worden als volgt beschreven:

Bellen
Bellen.com van Ben Woldring (20) is eigenlijk 'de moeder aller vergelijkingssites'. Zeven jaar geleden zette de toen 13-jarige Groninger voor een schoolopdracht een website in elkaar en voegde er een overzicht van telefoontarieven aan toe. De site biedt nu een duidelijk overzicht van tal van tarieven en toestellen. Daarnaast is er ook veel informatie over (mobiel) bellen en internet. Een absolute aanrader voor iedereen die wil weten of hij te duur belt. Echte concurrentie heeft Bellen.com niet. Veel telefoonbedrijven publiceren de eigen tarieven, soms in vergelijking met één of twee concurrenten. Bellen.com is de enige met een duidelijk totaaloverzicht.

Digitale tv
Ook hier is Ben Woldring, de man achter Bellen.com, actief. De site Digitelevisie.nl is pas sinds 11 februari beschikbaar en meteen populair. De webpagina biedt een keurig overzicht van de aanbieders op basis van de kosten per jaar. Daarnaast een schat aan informatie over digitale televisie met het laatste nieuws en een programma-overzicht van de belangrijkste aanbieders. Een aanrader voor iedereen die digitale televisie overweegt. Alternatieven zijn Hetnieuwekijken.com en Vergelijkdigitv.nl.

Geactualiseerd: maandag 18 februari 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.