Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Primeur draadloos WiMax-netwerk voor Amsterdam

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Amsterdam heeft de primeur van een draadloos Wimax-netwerk voor consumenten. Landelijke dekking zal er zeker binnen 3 jaar zijn volgens aanbieder Worldmax.

Worldmax noemt zijn nieuwe dienst Aerea. Naar eigen zeggen het eerste commerciële draadloze mobiele netwerk van Europa op basis van WiMax. WiMax is een draadloze breedbandtechnologie die een veel groter bereik heeft dan WiFi: niet een paar meter maar maximaal vijftig kilometer.

Hiermee is WiMax bij uitstek geschikt voor mobiel breedbandinternet binnen de Amsterdamse ring. Met WiFi is het vaak nog zoeken naar geschikte hotspots. Het WiMax-netwerk tovert Amsterdam als het ware om tot één grote hotspot. 

Klanten hebben eerst nog een pc-kaart nodig om hun laptop of ander mobiel apparaat aan het netwerk te koppelen. Intel wil nog aan het eind van dit jaar starten met de levering van geïntegreerde WiMax-chips in laptops.

Worldmax biedt voor 30 euro een startpakket, waarmee klanten een maand online kunnen en ook een pc-kaart krijgen. Daarna kunnen de klanten kiezen uit verschillende abonnementen, zowel prepaid als postpaid.

Woont u niet in Amsterdam en wilt u toch mobiel internetten op een laptop of gsm? Klik hier voor een vergelijking.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie