Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Primeur Vodafone: internet via GPRS in buitenland

Leestijd: 2 minuten

Vodafone-bellers in Nederland kunnen sinds 15 maart ook in andere Europese landen via het GPRS (General Packet Radio Service) netwerk e-mails versturen en ontvangen, internet pagina’s op de laptop of PDA en WAP pagina’s op de mobiele telefoon bekijken.

Roaming over het GPRS netwerk is mogelijk in de landen België, Frankrijk, Engeland en Spanje. Daarmee biedt Vodafone in Nederland als eerste haar klanten de mogelijkheid om ook in het buitenland gebruik te maken van mobiele diensten via GPRS technologie.
Klanten van Vodafone met een abonnement kunnen in het buitenland gebruik maken van precies dezelfde mobiele diensten via het GPRS netwerk als waar ze in eigen land gebruik van maken.
In België kunnen klanten ‘roamen’ op het netwerk van Proximus, in Frankrijk via SFR en in Engeland en in Spanje op het netwerk van Vodafone.
Deze unieke roamingmogelijkheid is mogelijk vanwege de intensieve internationale samenwerking tussen de 28 Vodafone bedrijven over de hele wereld.

Gprs is een manier van informatie versturen over gsm-netwerken, waarbij de gebruiker altijd online is en er alleen betaald wordt voor de hoeveelheden data die opgevraagd of verstuurd worden. In Nederland biedt Vodafone sinds april 2001 LAN Access voor zakelijke gebruikers en sinds november vorig jaar Wireless Web voor particulieren.

De tarieven die voor het gebruik van Vodafone WirelessWeb of Vodafone Corporate GPRS Access in het buitenland gelden, zijn voor alle 4 landen gelijk. Deze zijn echter aanmerkelijk hoger dan de binnenlandse prijzen!
Afhankelijk van het abonnement variëren in Nederland de tarieven, die gelden per 1 Megabyte, van EUR 1,50 tot EUR 3,00. Hier komt dan nog een vaste maandelijkse abonnementsprijs overheen, variërend van EUR 5,00 tot EUR 20,00.
In Spanje, Belgie, Frankrijk en Engeland betaalt u per verstuurde of ontvangen MB EUR 12 of EUR 13!
Om als vakantieganger in het buitenland via GPRS te internetten is vooralsnog een kostbare luxe!
Geactualiseerd: vrijdag 15 maart 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.