Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Problemen met digitale telefonie @Home

Leestijd: 2 minuten

Essent Kabelcom stopt voorlopig met de werving van klanten voor digitale telefonie. Het bedrijf doet dat omdat de kwaliteit niet overal goed is. "Aanmelden voor @Home Telefonie tijdelijk niet mogelijk",  zo maakt het op een na grootste kabelbedrijf  op de website bekend.

Waar vervolgens wordt gesteld:
Door de grote hoeveelheid aanvragen kunnen wij op dit moment de kwaliteit van onze @Home Telefonie-dienst niet voor iedereen even goed garanderen. Daarom hebben wij in het belang van klanten besloten om de inschrijvingen voor @Home Telefonie tijdelijk te stoppen. Ook onze callcenter medewerkers kunnen uw aanmelding voorlopig niet verwerken. Via deze website zullen wij u op de hoogte stellen wanneer aanmelden weer mogelijk is.
 
Ongeveer vijfhonderd klanten zouden last hebben van ruis op de lijn en echo’s en het wegvallen van verbindingen. Zolang de problemen duren, hoeven zij het maandelijkse abonnementsgeld  van €5,95 niet te betalen.
 
Essent Kabelcom biedt sinds begin juni digitale telefonie aan onder de productnaam @Home Telefonie, waarbij abonnees een gecombineerd modem in huis krijgen voor internet en telefonie via de tv-kabel. De dienst telt momenteel 5000 klanten, waarvan ongeveer tien procent problemen ondervindt. Degenen die zich pas hebben aangemeld,  krijgen een brief dat ze nog even moeten wachten. Voor enkele honderden komt het uitstel echter te laat, omdat ze in de ’verhuisfase’ zitten en hun oude abonnement (meestal KPN)  al is opgezegd. Zij krijgen extra aandacht van Essent, volgens een woordvoerder.

Deze zomer wilde Essent Kabelcom zijn complete netwerk geschikt hebben voor telefonie.   Aan het in de markt zetten van het product ging een langdurige proef vooraf in Tilburg en Zwolle, die succesvol verlopen is. Het bedrijf brengt de ontstane "aanloopproblemen" in verband met de "snelle groei van de service".

De tarieven van @Home telefonie zijn sinds begin juni op Bellen.com te vergelijken via de Belwijzer voor vaste telefonie. Wie hier géén postcode en huisnummer invult én alle extra criteria afvinkt, vindt de tarieven onder de belvorm Bellen en Internetten in één. 
 

Geactualiseerd: vrijdag 12 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie