Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Quad play groeit sterk in populariteit

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om tv, internet en vaste telefonie te combineren met mobiele telefonie bij één aanbieder. De quad play-markt had in het tweede kwartaal een aandeel van acht procent in de totale markt van breedbandaansluitingen. Een jaar eerder lag dit nog op vijf procent, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Bij welke aanbieders kun je al combineren?

Half miljoen huishoudens

In het tweede kwartaal van dit jaar hadden al meer dan een half miljoen huishoudens een quad-play abonnement. Met de groei stijgt ook de omzet. In het tweede kwartaal van 2014 leverde het quad-play sector nog 58 miljoen euro omzet op, in het tweede kwartaal van dit jaar doorbrak het segment de grens van 100 miljoen euro.

Combineren bij Telfort, Vodafone, KPN en Ziggo

KPN is het meest succesvol op het gebied van quad-play aansluitingen. Wie kiest voor 'KPN Compleet' krijgt korting of gratis extra diensten. Ook Telfort, Vodafone en Ziggo bieden vergelijkbare kortingen of extra's voor klanten die meerdere diensten combineren.
 

Triple play blijft populair

Hoewel quad-play groeit, hebben bijna vier miljoen huishoudens hun vaste aansluiting nog steeds los van hun mobiele aansluiting. Er zijn ook providers die geen quad play kunnen aanbieden. Denk aan kleine kabelbedrijven en glasvezelaanbieders waarbij je niet mobiel kunt bellen. Zestig procent van alle triple play-aansluitingen wordt door Ziggo verzorgd en dertig procent komt voor rekening van KPN. De overige tien procent blijft over voor andere spelers Tele2, Vodafone, Delta en M7 Group (Online en CanalDigitaal). 

Dual play stabiel

Het aantal huishoudens dat twee diensten bundelt in een pakket blijft vooralsnog stabiel. Wel blijkt dat er steeds minder vaak internet met vaste telefonie gekozen wordt, terwijl het combineren van internet met televisie of mobiele telefonie juist steeds populairder wordt.

Geactualiseerd: woensdag 11 januari 2023

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.